diumenge, 11 de gener del 2009

CAMPEONAT FRANÇA 2009 "LUCHON"


 Avui al mati a Luchon s’ha celebrat el Campionat de França Individual d’Esqui de Muntanya, amb la presència dels millors especialistes francesos d’aquesta disciplina (sols s’han trobat a faltar alguns seniors masculí i la gran favorita femenina favorita, Laetitia Roux) i d’alguns representants de la selecció catalana, vasca i andorrana d’aquest esport. La celebració del campionat d’Espanya de Cronoescalada a Granada el mateix dia, ha fet que la presencia d’espanyols fos nula. En total, uns 90 participants.

> La cursa s’ha desenvolupat sota unes condicions perfectes, tan de bon temps com de neu, abundant i d’excel.lent qualitat. L’itinerai constava de 4 pujades i 4 baixades, molt ben trazades amb perfectes zic-zacs i amb una canal força técnica que s’havia de pujar amb grampons, totalitzant uns 1800 metres de desnivell positius i uns 17 quilométres de recorregut. Tots els corredors han coincidit a ratificar la qualitat d el’itinerari, que a voltes recordava alguna etapa de la mítica pierra menta, amb traçes per pujar a bon ritme i amb descensos molt ràpids.

> Después d’una sortida forta sortida, els corredors s’han anat posicionat i a la primera pujada, en Tony Sbalbi, clar favorit pel triomf s’ha hagut de retirar per un problema técnic i ha deixat el terreny lliure per que Nicolas Bonnet s’hagi adjudicat el triomf amb certa facilitat. Pel que fa a noies, l’absencia de la Campeona Francesa, ha permés una clara i treballada victoria de l’andorrana Ariadna Tudel, que li ha tret més de 5 minuts a la segona clasificada. La actuació dels corredors de la FEEC, ha sigut bipolar, ja que en Joan Maria Vendrell ha finalitzat en una meritòria 15 posició de la general (acabant com a primer corredor no francès), i en Dani León s’ha hagut de retirar per una lesió quan disputava els 10 primers llocs de la general. 

> CLASIFICACIONS:

> 1. Nicolas Bonnet 1h 59 min
> 2. Valentin Favre 2h 00 min
> 3. Martial Premat 2h 01 min
> 15. Joan Maria Vendrell 2h 12 min
> 16. Josefa Ormazabal 2h 14 min
> 28. Jordi Serra 2h 31 min
> 35. Sergi Furió 2h 42 min

> FEMINES

> 1. Ariadna Tudel 2h 31 min
> 2. Jessica Mercier 2h 36 min
> 3. Sandrine Favre 2h 42 min
> --------------------