divendres, 9 de gener del 2009

COPA "PETITS " DELS PIRINEUS DE SKIMUNT 09

És una lliga reservada als joves esquiadors de muntanya (“Minimes” fins a 16 anys, Cadets entre 16 i 18 anys i Juniors de 19 i 20 anys) i, dedicada a tots els joves que formen part dels Centres de Tecnificació d’Esquí de Muntanya (CTEM) que treballen als Pirineus, així com als altres joves que també hi fan esquí de muntanya. Com que a França hi ha la categoria “Minime”, menors de 16 anys, doncs també esta contemplada en aquesta Copa “Petits” dels Pirineus.

La Copa està formada per 3 travesses de esquí de muntanya oficials, a on, aprofitant la infraestructura d’aquestes curses, els joves poden competir entre ells en uns itineraris adequats a llurs característiques. Els recorreguts proposats son d’uns 1000 metres de desnivell positiu i amb uns petits trams tècnics. Suficientment llargs per demostrar el seu treball d’entrenament i una mica tècnics (grampons i cordes fixes) per començar a endinsar-se en les tècniques alpines.

 L’idea es va forjar en la habitual trobada dels CTEM, que es sol fer a final de temporada (maig o juny de cada any), i que organitza la Fedme a Venasc. Hi son presents amb llurs CTEM, la FEEC, la FMadridM i la FAragoM, la Euskal Mendi amb la seva “selecció basca de joves”, la FAndorraM amb els seus “penjats per la muntanya” i la FFME a través dels “Equipes Jeunes des Pyrénées”. La Fedme hi dona el seu suport institucional i aporta els seus tècnics i arbitres per supervisar-la adequadament.

Hi haurà travesses a on els joves competiran individualment o per equips de dos (Ral·li del CEC), per així poder demostrar la seva qualitat personal i per aprendre a treballar en equip.

 Les travesses escollides son pel 2009:

Open AltiToy, diumenge 1 de febrer a Luz, Pirineus francesos,

Font Blanca – Arcalís, el 8 de febrer a VallNord, Andorra, i

Ral·li del CEC, el 19 d’abril a Conangles, vall d’Aran.

 El sistema de puntuació serà el reglamentari que es fa servir a la Copa Catalana d’esquí de muntanya.

 Per poder-hi competir, cal estar federat de muntanya amb la llicencia que cobreixi tots els riscos a totes les vessants dels Pirineus i apte per competicions internacionals, similar al tipus “D” de la FEEC.

 En definitiva, aquesta Copa “Petits” dels Pirineus de SkiMunt, vol animar a la joventut a gaudir dels nostres Pirineus ben vestits de blanc.