dilluns, 16 de març del 2009

Pierra Menta 2009

El dijous passat es donava el tret de sortida d'aquesta mítica cursa. La zona estava colgada de neu i el risc d'allaus era molt fort per sobre dels 2000 metres d'alçada, aquests condicionats van marcar totes les etapes. La primera etapa consisita en cinc pujades i un total de 2500m de desnivell positiu i 21km. tot per bosc i amb unes baixades molt i molt tècniques. La segona etapa i possiblement la més dura de les quatre, consistia en set pujades, 2800m de desnivell i 33Km (la tercera etapa més llarga de la història de la Pierra), aquesta etapa també es va desenvolupar per zones de bosc i amb les baixades també molt i molt tècniques.El dissabte era la mítica etapa del Grand Mont, però el perill d'allaus no va permetre arribar a la base de la cresta que mena al cim, al final va sortir una etapa de 2600m de desnivell i 22Km., cinc pujades i dos trams de cresta molt estètics a la bora de l'avantcim del Grand Mont. Per fi el diumenge es donava la sortida de la última etapa amb tres pujades, 1760m de desnivell, 14Km i trams de cresta. A destacar la gran quantitat de catalans i vascs que es van desplaçar a aquestes terres per donar suport a tots els corredors,la gran quantitat de material trencat (esquís i botes) durant els quatre dies i la dificultat tècnica de les baixades.
A nivell esportiu victòria inapelable d'Italia guanyant la classificació masculina i femenina. En noies Roberta Pedranzini i Francesca Martinelli guanyaven sense discussió, en nois victòria "aex equo" de les parelles Brunod-REICHEGGER i Eydallin-Trento que arribaren al final dels 4 dies amb el mateix temps creuant la línia d'arribada agafats de la ma.
Els nostres van tenir sort diversa, les catalanes Marta Riba i Gemma Arró van quedar en 11a posició mentre que les andorranes Ariadna Tudel i Sophie Dusautoir van tenir que abandonar per problemes als peus el tercer dia quan anaven en 5a posició de la general. En categoria masculina 22a pels andorrans Toni Casal i Joan Albós, 23a posició per Zic-Zac, 27a per Alfons Gaston i Xavier Sadurní, 109 per Gerard Torrats i Xavier Freixenet, 114 per Axel Arilla i Gerard Garreta i 139 per Miquel Arilla i Josep Llovera.En Toti Bes i en Marc Solà van tenir que abandonar el tercer dia al trencar un esquí quan anaven en una meritòria 10a plaça. Per la seva part les parelles andorranes Xavier Comas-Joan Vilana i Ferran Vila-Jesus Armand també van tenir que abandonar per problemes de material.