dimarts, 17 de març del 2009

La Pierra. Crònina d'en Feliu.

S’ha disputat la 24ena Pierra Menta. Temps esplèndid, amb molta neu, pols a les obagues i crosta a les solanes. Els recorreguts, respecte als prevists, s’han vist una mica alterats, degut al risc d’allaus (3 pel matí i 4 a partir del migdia). Lo dimecres hi va haver un allau que va atrapar a 9 joves i un guia, amb el resultat de 4 morts. Això va condicionar bastant els itineraris. Aquests es van marcar en zones força protegides, fugint de les amples pales i penjades canals que hi ha a la zona. Tot i això, lo dissabte es pujar 2 vegades a uns avant cims del mític Grand Mont. Unes 3000 persones els esperaven. Com que enguany la Pierra Menta forma part del Worl Cup del ISMF, s’han prohibit els equips de corredors de diferents estats amb llicència ISMF, cosa que ha impedit la formació de potents equips amb possibilitat de victòria (Kilian – Florent Troillet i Mireia Miró – Laetitia Roux i etc) i ha deixat el camí lliura als equips oficials estatals enquadrats dins la ISMF.A la categoria femenina, les italianes Roberta i Francesca van dominar tots els dies sense que ninguna parella els fes ombra. Cal destacar la participació de la ressuscitada Corinne Favre i de les nostres Marta Riba i Gemma Arró, que es van comportar amb tota dignitat i alegria enmig de les dures condicions dels descensos Beaufortins (ski senglar en diem !).

La candidata a guanyar amb la Mireia Mirò, va quedar 3ra, després de “tirar” sempre de la seva companya.Enguany semblava que havia de ser l’any del Guido Giacomelli, però aquest xicot no te sort en les curses per parelles, ja que el seu fort impuls desequilibra l’equip.

Ha estat l’any del “bello” Matteo Eydallin, qui amb el seu company Denis Trento, han guanyat la carrera, ex-equo amb la ja mítica parella Brunod-Reichegger, després d’un bonic episodi de esportivitat d’alt nivell. Els francesos han hagut de conformar-se amb els 3ers, 4rs, 6ens i 7ens llocs. L’altre guanyador de l’any passat, el Florent Troillet, després d’una carrera molt tranquil·la, ha quedat lo 5è. Es la primera vegada que al davant hi ha un ex-equo.

Els nostres nois es van comportar molt be, llàstima de l’abandó forçat del Poma i del Toti Bes quan anaven 11ens. Van trencar un esquí i no van pas saber trobar-ne cap del públic per continuar. D’altres si que ho van, alguns penalitzats (Antonioli) i altres no (Serral i Molist).

El paper dels nostres, tot i semblar justet, vista la victòria del Kilian del any passat, ha estat molt bo: encapçalats per un increïble Javi Martin de Villa i Miguel Caballero (12ens), i pels andorrans Casals i Albós (22ens), el “punki” Vendrell i el Dani Leon van quedar els 23ens (ells tenien unes millors aspiracions), seguits de Sadurní i Gastón que es van classificar els en 27s. En Xevi Sadurní, en la seva 6na participació ha aconseguit el seu millor resultat.

Els altres 4 equips catalans van demostrar que amb un bon entrenament i molts sacrifici i esforç, es pot disputar, i acabar, la Pierra Menta amb molta dignitat i alegria.

El d’Aubesa, tot i ser l’ultim quasi sempre, era el que estava més content de tots els corredors, igual que la Marta “Pobleta”.Els joves, tots molt be dins de les seves possibilitats, l’equip del Marc Pinsach estava una mica desequilibrat a causa de la febre prèvia del seu company. La Pierra no perdona mai res, ja que al més mínim detall, et fa anar enrere o be plegar.La Pierra d’enguany es pot destacar per la trencadissa de material massa lleuger. Esquís massa “piuma”, botes de carboni massa alleugerides i fixacions dèbils n’han estat els protagonistes.

Classificacions dels peninsulars:
11Gemma Arró Ribot
11Marta Riba Carlos

12 Javier Martin de Villa (Esp)
12Miguel Caballero (Esp)
22Joan Albós (And)
22Toni Casals (And)
23Dani Leon Roca - Zic
23Joan Mª Vendrell - Zac
27Josep Alfons Gaston Puyo
27Xavier Sadurní Roqué (Taga Team)
46Joseba Ormazabal Azpiroz (Eus)
46Joseba Tobar Goenaga (Eus)
69Francisco Borja Alvarez (Militar)
69Ignacio Cabal Garcia (Militar)
78Biain Aitor Otxoa (Eus)
78Iban Letamendi Andueza (Eus)
82Iñaki Uyarra Amenabar (Eus)
82Lander Alvarez Egana (Eus)
109Gerard Torrats
109Xavier Freixinet Espinosa
114Axel Arilla Cunya (Vall Fosca)
114Gerard Garreta Puyol (Vall Fosca)
119Arkaitz Arana Oregi (Eus)
119Joxu Arana Oregi (Eus)
122Pere Serral Soler
122Roger Molist Font
131Javier Carrasbal (Esp)
131Manuel Alvarez (Esp)
140Josep Llobera "AUBESA"
140Miquel Arilla Osuna (Vall Fosca)

RetAriadna Tudel (And)
RetSophie Dussautoir (And)
RetAlvaro Tremiño "Topo" (Esp)
RetArmand Jesus (And)
RetFerran Vila (And)
RetJavier Rodriguez Bodas (Esp)
RetJoan Vilana (And)
RetMarc "Poma" Solà Pastoret
RetToti Bes Ginestà
RetXavier Comas (And)

Classificacions dels joves:
9Genís ZapaterKadet masculí9Alvaro SumozasKadet masculí
6Belen TorreroJunior femení6Naila JornetJunior femení
12Nil CardonaJunior masculí12Ignasi AndresJunior masculí
14Marc PinsachJunior masculí14Guillem Garcia SalaJunior masculí

Gràcies Feliu per tot el teu suport abans, durant i desprès !