diumenge, 29 de març del 2009

Kílian Jornet el millor del món

Kílian Jornet és el rei de la muntanya. Per si hi quedava cap dubte, l'esquiador cerdà ho va confirmar ahir després d'aconseguir el seu primer títol mundial absolut d'esquí de muntanya en la seva segona temporada com a promesa. Jornet arribava a l'última cita quart de la general, a Dachstein, una posició fictícia perquè els participants tenien la possibilitat de descartar el seu pitjor resultat (en el seu cas, el de la Pierra Menta, en què no va competir).
La cursa, amb pujades relativament curtes i descensos força complicats per la qualitat de la neu, es va disputar en condicions de molta calor, cosa que va repercutir en el rendiment dels esquiadors. Jornet va tenir un problema en la sortida, ja que se li va treure una pell de foca d'un esquí, i això li va fer perdre temps. Però mica en mica es va recuperar i es va unir al grup capdavanter. Malgrat tot, en l'últim descens ocupava la cinquena posició i estava obligat a avançar el quart per assegurar el títol, cosa que va aconseguir en l'esprint final, per només unes centèsimes. La segona posició final va ser per a l'italià Manfred Reichegger i la tercera, per al francès Yannick Buffet. Marc Solà, de Camprodon, va ser setè absolut en la cursa d'ahir.
En la categoria femenina, Mireia Miró es va assegurar el subcampionat tot i que no va poder participar en la prova. En l'escalfament previ es va torçar el turmell en una caiguda i, cinc minuts abans de l'inici de la cursa, va decidir no competir. Amb tot, cap de les seves rivals no la va poder avançar en la general i l'esquiadora barcelonina va acabar segona en la seva primera temporada en la categoria absoluta, només superada per la francesa Laetitia Roux, que ja tenia el títol assegurat.
La prova austríaca també va ser l'última de la copa del món júnior, categoria en què Marc Pinsach va acabar cinquè final. L'esquiador cassanenc va acabar la cursa de Dachstein en la tercera posició.
Campió d'esquí i de curses de muntanya
Kílian Jornet ha completat una temporada espectacular d'esquí de muntanya. A més de guanyar el títol de la copa del món, l'esquiador de Puigcerdà també va aconseguir dues medalles d'or en el campionat del món celebrat el febrer a Itàlia. Al seu talent per l'esquí de muntanya cal afegir-hi unes condicions físiques excepcionals que l'estiu passat el van dur a guanyar, també, la copa del món de curses de muntanya i l'Ultra Trail del Mont Blanc, que és una de les proves extremes més dures del món.

Notícia extreta del Diari El Punt.