dilluns, 9 de febrer del 2009

Vallnord - Fontblanca

Ahir diumenge 8 de febrer va disputar-se la III Fontblanca Arcalís Vallnord (Club Pirinenc Andorrà), 4a prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya.
La cursa, paral·lelament també era el Campionat d’Espanya individual - Gran Premi Grifone, i a la vegada puntuava per a la XXV Copa Catalana i pel I Trofeu “Petits” Pirineus.
Arcalís, 8 de febrer. Les intenses nevades del dia anterior i el fort vent van condicionar la competició endurint encara més un recorregut ja per si mateix prou exigent. Els corredors, procedents d’Espanya, Andorra, França, Itàlia, Suïssa, Alemanya i Polònia van prendre la sortida a les onze del matí a la Coma d’Arcalís per realitzar un traçat que sumava un desnivell de 1.800 metres.

Copa del Món. Kílian Jornet i Mireia Miró, a un pas de la victòria
La cursa va disputar-se a un ritme frenètic des dels primers metres, on el suís Florent Triollet va mantenir un intens dual amb Kílian Jornet. Poc a poc, l’avantatge del suís augmentava respecte el ceretà. A la línia de meta, Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE) finalment arribava a 56 segons de Triollet, obtenint una magnífica i molt meritòria 2ª posició. La resta d’esquiadors van veure des de lluny el duel entre els dos ex-companys de la passada Pierra Menta. Va completar el podi l’italià Manfred Reichegger, a més de 2 minuts del vencedor.
En categoria femenina la francesa Laetitia Roux no va donar opció a les seves rivals i va avantatjar en més de 5 minuts a la segona classificada, la catalana Mireia Miró (UEC Gràcia), membre al igual que Jornet del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) de la FEEC.

Jornet i Miró, campions d’Espanya absoluts
Paral·lelament a la Copa del Món es disputava el campionat d’Espanya individual absolut – Gran Premi Grifone, on els catalans afincats a la Cedanya no van donar opció als seus rivals. Així, el ceretà avantatjava en més de 3 minuts al madrileny Javier Martín (2n classificat) i a Manuel Pérez, el tercer.
Mentrestant, Mireia Miró no va tenir rival. I es que va deixar a la també catalana Gemma Arró (GREC-Cerdanya), la segona classificada, a uns estratosfèrics tretze minuts d’avantatge. Finalment, la tercera classificada va ser la basca Izaskun Zubizarreta.

– Izaskun Zubizarreta 1:46:37

Cal esmentar el paper de l’organització, impecable a pesar de les adversitats climatològiques (amb ràfegues de vent de més de 100 km/h) i de les copioses nevades dels dos dies anteriors a la prova.
I és que el el Club Pirinenc Andorrà y la Federació Andorrana de Muntanyisme van desplegar tot el seu potencial oferint-nos un excel·lent espectacle esportiu. S’ha de tenir en compte que el traát i el muntatge de sortida i arribada de la cursa es van haver de modificar en només dues hortes per adaptar-se a les condicions de la neu i el vent. Felicitats per la feina feta!

Informació facilitada per No Limit / Foto: Néstor Bohigas