dimecres, 15 de febrer del 2012

ELS CATALANS TRIOMFEN A LUCHON

El passat 12 de gener es va celebrar la Challenge haute montagne de Luchon a la petitalocalitat francesa de Bourg d’Oeil.

La cursa formava part del cicuit Petits Pirineus , copa d’Euskadi i campionat delsPirineus.

Com sempre és habitual, una bona part dels millors corrredors vascos i catalans s’hi vandesplaçar.

Les baixes temperatures no van impedir que els corredors sortíssin desde el mateixpoble, situat a uns 1350m d’altitud a les 9 del matí, i amb un lleuger vent que els va ferpatir de valent a la part alta de la primera pujada.

La cursa va constar de tres pujades i tres baixades, la última amb un tram a peu ambcrampons tant de pujada com de baixada i un total de 1745m de desnivell positiuacumulat, amb un traçat tècnic i divertit i amb una última baixada per dintre el bosc queli donava una certa semblança a les curses dels Alps.

En l’apartat esportiu la classificació scratch se la va emportar el corredor català Jordi Palomares (Polisportiu Puigcerdà) que va haver de lluitar contra el gran favorit WilfridJumère (SC Campan) qui va fer segon. Completant el podi scratch un formidable Jaume Guardia (SC Camprodon), que sembla que està agafant un bon punt de forma de cara a les frans cites de la temporada. En la classificació scratch cal destacar el 5e lloc deGenís Zapater i 7e de Dani Terrissé

Scratch: 1r :Jordi Palomares

2n: Wilfrid Jumere

3r : Jaume Guardia

Espoir femení: 1ª: Ares Izard

Espoir: 1r: Genís Zapater

2n: Gerard Vila

Junior: 1r :Sergi Artís