divendres, 10 de febrer del 2012

2DIA CAMPIONATS EUROPEUS PELVOUX

Bon dia:
Ja estem al 2n dia d'aquests Campionats Euro Ski Munt.
Hi estic com "tifosso", ja que no vaig ser escollit com arbitre, ja que el responsable dels arbitres es pensava (jo també ) que la meva filla Ares seria selecionada per la Fedme per anar-hi. Però no ha estat així, mala sort, oi ?
Un cop passat 2 dies, vist com els del Pays des Ecrins han preparat les curses, sembla que siguin uns campionats francesos i voluntariosos.
Francesos, ja que els del ISMF no eren presents a l'inauguració, ni a la "remise de fleurs" dels Sprints, ni, al repartiment de premis oficials a la tarda a Vallouise (un camio-podi molt xulo i digne) no hi havia pas cap pancarta, ni bandera ni banner del Ismf, només de la FFME.
Voluntariosos a pesar de ll'escassetat de medis. No hi ha pas cap Arc de sortida ni d'Arribada: a la vora d'una pista es dona la sortida, i au, tots amunt. Al Sprint, que es pot preparar (i es fa) dins una estació, cap Arc, enlloc es veia tot el itinerari, classificacions sense imprimir, participants sorpresos al peu del podi que eren desqualificats (ves a saber quina malifeta habien fet: un jove plorant per aixó). I si demanes la Star list, et miran malament i, rebufen si en demanes 10. El mateix passa amb les classificacions del dia, sembla que els fas gastar massa paper....., i amb la crisi que hi ha .........
Dins del circuit tancat del Sprint, ple de gent: que si coachs, que si uns dels pocs espectadors, que si controls sense habillament identificatiu, que si gent relliscant, en fi, un casino napolitano !. Els altaveus només eren per la sortida/arribada. I els participants, sense xip electronic, i a les arribades apretades, au, que si aquest o l'altra, i 10 minuts per mirar una petita camera ....... Bona voluntat pels organitzadors amb medis justos, molt pobres i amb cap ostentanció pseudo-olimpica.
M'imagino, que si hi havia amagat algun "observador" del COI, haurà pensat que s'havia equivocat de lloc.
Comparat amb la parafernalia dels italians de Alpago i Claut i la dels andorrans (xips, soldats de gala, controls molt ben identificats, protocols adients, Start List per tothom i classificacions abundants, avituallaments generosos i etc.), aixó no supera cap de les curses pirinenques.
I ara li toca el rebre a la seleció francesa: cap, cap equip femení a la prova per equips ........... i estem a França, al poble a on viu la Corinne Favre. Als de la Fedme, els Tedescos, els italians, els noruecs, suissos, andorrans i altres, al menys, porten als seus corredors tots equipats amb roba adient i iguals, que de lluny els reconeixes ........... els francesos, tots equipats segons la regió, o departament o club, o ves a saber com............. "la Grandeur multikultural"!.
I als italians els han enviat a dormir als collons .......... deu ser una revanxa de Claut ?
Ah ! I els nostres ?
Ahir epic i meravellós 2on lloc de les noies: la Mireia i amb una impresionant, i patidora i soferta, Gemma Arró, van aconseguir el Sub-Campionat Europeu, molt ben secundades per la Marta Riba "pobleta" i la xiqueta d'Almenar, Maria Fargues. Els nois ? Mireu les classificacions a la web de la ISMF (cal remenar força per trobarles), i van fer unes posicions molt dignes i meritories. Felicitats a tots.
I avui dilluns, bronze per la Marta Garcia i pel Aleix Domenech d'Olot. Ja portem 3 medalles. Tots han donat lo millor d'ells, però un Sprint (i sense xip i amb un reglament inquisidor), es una loteria / rifa dels Sants Inocents.
Meteo: fa fred. molt fred, entre 15 i 20 sota cero, peró fa un bon sol i gens de vent. I cal vigilar el Gas-Oil (amb 1 lt de gasolina per diposit) no cal patir. I la neu be, molt be.
Perdoneu els comentaris, però "algú ho havia de dir" !!!!!!!!!!!.