diumenge, 15 de gener del 2012

Domini Català als campionats d'Espanya celebrats a Boí Taüll





Gran dia d'esquí alpinisme a la Vall de Boí, un itinerari tècnic amb un desnivell de 1900mt. positius, 12 canvis, canals i crestes han decidit els campions d'Espanya individual de l'especialitat. Les noies han realitzat un itinerari de 1250mt, de desnivell amb una canal de 250mt. molt tècnica.

Els catalans Kilian Jornet (CP Puigcerdà SE) i Mireia Miró (UEC de Gràcia) han fet valer els pronòstics i s’han endut amb autoritat i solvència el campionat d’Espanya individual d’esquí de muntanya, celebrat aquest diumenge 15 de gener a la vall de Boí (Alta Ribagorça).

La cursa, disputada a l’entorn de l’estació d’esquí de Boí Taull, ha estat fantàstica, tot i les condicions justes de la neu. L’organització de la prova, però, encapçalada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça, ha superat el repte amb nota.

A les 8.45 h han pres la sortida les noies i els esportistes de les categories júnior i cadet, mentre que els homes ho han fet 10 minuts més tard. Des de bon principi, la gran favorita en categoria absoluta femenina, Mireia Miró, s’ha escapat de la resta d’esquiadores per fer tota la cursa en solitari i protagonitzar una nova exhibició. L’han seguit, a una certa distància les també corredores de la Selecció Catalana de la FEEC Marta Riba (CEPS) i Maria Fargues (Pedala.cat), que han compartit amb Miró les places de podi. La també catalana Anna Comet (UE Vic) s’ha quedat a les portes del calaix, assolint una notable 4a posició.

Pel que fa a la categoria masculina, el gran Kilian Jornet no ha donat opció a la resta d’esportistes, tot i que a la primera pujada l’han seguit de prop Marc Pinsach (CE Cassanenca), Marc Solà (Ski Club Camprodon SE) i Miguel Caballero. Pinsach, el vigent campió d’Espanya, ha patit una sèrie de problemes tècnics (se li han caigut els esquís de la motxilla en un tram de cursa a peu) i ha perdut qualsevol oportunitat d’ocupar una plaça al podi, que sí ha aconseguit un fantàstic Marc Solà (2n), seguit de Miguel Caballero.

També hem de fer esment a la victòria d’Alfons Gaston (GE Manlleu) en la categoria de veterans i als enormes resultats dels corredors més joves, tots ells membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de la FEEC (CTEMC), un dels referents en la formació a nivell mundial i d'on n'han sortit figures ja consagrades com ara la mateixa Mireia Miró, KilianJornet o el propi Marc Pinsach.

Hem de destacar, segons paraules d’Oriol Montero, membre del cos tècnic de la Selecció, el gran resultat a nivell global dels esportistes de la Selecció Catalana de la FEEC, que han ocupat 8 places en el top ten de la cursa reafirmant una vegada més, el seu domini en el panorama estatal. Enhorabona a tots ells!








Absoluta Femenina

1 Mireia Miró

2 Marta Riba

3 Maria Fargues


Absoluta Masculina

1 Kilian Jornet

2 Marc Solà

3 Miguel Caballero


Promesa Fem.

1 Naila Jornet

2 Núria Franquesa


Promesa Masc.

1 Nil Cardona

2 Marc Pinsach

3 Genís Zapater


Junior Fem

1 Marta Garcia

2 Inka Belles

3 Ares Izard


Junior Masc

1 Alvaro Sumozas

2 oriol Cardona

3 Joaquim Julià


Cadet Fem

1 Laura Balet

2 Laura Gorina

3 Maia Martin


Cadet Masc.

1 Aleix Domenech

2 Manuel Picón

3 Iñigo Martinez


Veterà Fem.

1 Marta Riba

2 Maribel Martin

3 Pilar Caixach


Veterà Masc.

1 Alfons Gaston

2 Gerard Garreta

3 Fco. Javier Rodriguez

1 comentari:

Belén Varela ha dit...

FOTOS DE LA CURSA DE JOAN MIRÓ
https://picasaweb.google.com/xmiroc69/12_01_15_Boi_Taull_Campionat_Espanya?authkey=Gv1sRgCIjgjZPak-y0Sw