dilluns, 21 de març del 2011

Doblet català a la Pierra Menta


Entre el 17 i el 20 de març es va disputar als Alps francesos la 26a edició de la Pierra Menta, el considerat “Tour de França de l’esquí de muntanya”. Novament, tant Mireia Miró (UEC Gràcia) com Kilian Jornet (CP Puigcerdà SE) han ocupat l’esglaó més alt del podi.

Parlar de la Pierra Menta no és parlar d’una cursa d’esquí de muntanya qualsevol. Quatre etapes, 10.000 m de desnivell positiu, uns itineraris tècnics. Però per sobre de tot passió. Pura passió la que transmet el públic als corredors al seu pas pels principals colls de les diferents etapes (de la mateixa manera com ho fan els espectadors en les etapes alpines o pirinenques del Tour de França).

I és que poc després dels èxits aconseguits pels esquiadors catalans al Campionat del Món de Claut, on es van aconseguir 14 medalles, hem de tornar a utilitzar el terme victòria. Victòria per a Jornet (tercera a la Pierra), formant parella amb el francès Didier Blanc i de Mireia Miró (primera), amb la també francesa Laetitia Roux com a partenaire.

I tot i que ja estem acostumats a que els noms de Jornet i Miró apareguin constantment a dalt de tot en les principals curses d’arreu del món, també hem de fer menció als excel·lents resultats aconseguits pels esquiadors catalans més joves en la Pierra Menta reservada per aquestes categories. Una mostra més que la feina que es fa des del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de la FEEC (CTEMC) és impressionant.

També hem de ressaltar la impressionant 8a posició de Marc Pinsach (CE Cassanenca), formant parella amb l’italià Pietro Lanfranchi, així com la 21a de Jordi Palomares (CP Puigcerdà SE) i Pau Costa (Ski Club Camprodon SE), la 54a d’Alfons Gaston (GE Manlleu) i Xavier Sadurní (CE Ripoll) i la 73a de Nil Cardona (Ski Club Camprodon SE) i Albert Vilana (Agrupe de Mataró). I en dones, la 6a de Marta Riba (CEPS), formant parella amb la basca Izaskun Zubizarreta i la 16a de Naila Jornet (CP Puigcerdà SE), juntament amb Maribel Martín.

Les categories inferiors

Així, Laura Balet (UE Sabadell) s’ha fet amb l’or en la categoria cadet. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon SE) i Aleix Domènech (CE Olot) han fet bronze en cadet masculí. Marta Garcia (CE Calldetenes) ha quedat en 3a posició en categoria júnior femenina, seguida de ben a prop per Ares Izard (CE Lleida), 4a. Finalment ressenyem la 21a plaça d’Oriol Pellicer (La Lira Vendrellenca) en categoria júnior. Moltes felicitats a tots ells!


FOTOS DEL 3R DIA: https://picasaweb.google.com/xmiroc69/11_03_19_pierramenta_3?authkey=Gv1sRgCM_9zo-Z3qGH_QE##

...FOTOS DEL 4T DIA: https://picasaweb.google.com/xmiroc69/11_03_20_pierramenta_4?authkey=Gv1sRgCNjS8Mexq6y6_wE##

CLASSIFICACIÓ FINAL: http://www.pierramenta.com/images/2011/genedimanche.pdf




Informació elaborada per l'Àrea de Comunicació de la FEEC