dissabte, 27 de febrer del 2010

Tot a punt a Andorra !

Els Campionats del Món d'Esquí de Muntanya, que s'inicien dilluns, ja compten amb la participació de 23 països, després de la inscripció de tres equips de darrera hora: Corea del Sud, Eslovàquia i Alemanya. Tot i això, fins diumenge a la tarda encara estaran obertes les inscripcions. L'esdeveniment mobilitzarà a més de 400 persones, entre corredors i tècnics, i aquest divendres el comitè organitzador ha ultimat, juntament amb el centenar de voluntaris, els preparatius per afrontar els cinc dies de curses.

La responsable d'Inscripcions, Marta Alberch, ha explicat que els equips arribaran entre dissabte i diumenge, tot i que part de l'equip espanyol ja es troba a Andorra entrenant-se des de fa un parell de dies. Els equips més nombrosos, que superen la vintena de corredors, són els d'Espanya, Itàlia i França, seguit del d'Andorra, amb 18 atletes.

A nivell tècnic, Carlo Ferrari ha volgut destacar que estan molt satisfets perquè s'ha fet tota la feina necessària per afrontar la competició, i esperen que la meteorologia els acompanyi. De moment, Ferrari ha assegurat que les altes temperatures no estan afectant els traçats, sempre que es pugui anar alternant amb fred per tenir la neu més assentada. Igualment, tot i que s'esperen forts vents per a aquest dissabte, en principi no han d'afectar els recorreguts. Precisament aquest dissabte s'ha previst un darrer reconeixement del traçat de la cursa per equips que tindrà lloc a Arcalís, i diumenge es tornarà a supervisar el recorregut de la cursa individual de Grau Roig. El responsable tècnic dels Campionats també ha indicat que amb el nombre de voluntaris que s'ha aconseguit s'arribaran a cobrir totes les necessitats tant al terreny com per fer les inscripcions i organitzar la resta d'actes.

El tret de sortida dels Campionats tindrà lloc dilluns a les 10 del matí amb la cronoescalada. Els sèniors iniciaran el recorregut a peu de pistes del Tarter, a 1.680 metres i l'arribada se situarà al Tossal de la Llosada, que es troba a 2.560 metres. En canvi, els júniors començaran la cursa al Refugi de Riba Escorxada, a 2.070 metres, per pujar fins al mateix punt d'arribada.