diumenge, 14 de febrer del 2010

Mireia i Kilian un altre cop campions d'Espanya




Mireia Miró i Kílian Jornet guanyen el Campionat d'Espanya individual d’esquí de muntanya Gran Premi Grifone a Formigal

Els catalans Mireia Miró i Kílian Jornet s'han imposat aquest diumenge 14 de febrer, a l'estació aragonesa de Formigal, al Campionat d'Espanya individual i alhora han guanyat el circuit de Copa d'Espanya. Aquesta carrera, que forma part del Gran Premi Grifone, ha estat a la vegada Campionat d'Espanya de Clubs.

Els -11 º C que gelaven les pestanyes dels 238 esquiadors de muntanya que han pres la sortida a les 8:30 del matí d'aquest diumenge a Formigal no han pogut amb els favorits: Mireia Miró i Kílian Jornet que han tornat a imposar-se en el circuit d'esquí de muntanya del Gran Premi Grifone. Com ja van fer a Sierra Nevada el 10 de gener passat al guanyar en els Campionats d'Espanya de Cronosescalada del GP Grifone. Aquesta vegada a Formigal s'han fet amb els Campionats d'Espanya individuals d'esquí de muntanya en què els participants sumaven un desnivell positiu acumulat d'aproximadament 1.600 m

La sortida estava ubicada al pàrquing del Portalet a la base de l'estació aragonesa de Formigal, del Grup Aramón, a 1.750 m d'alçada. La sortida en massa ha destacat ja als pocs metres als dos homes que lluitaven per la victòria: Marc Pinsach i Kílian Jornet. De fet, s'ha produït una arribada inusual després del recorregut, que ha hagut a adaptar-se per l'organització a causa de l'alt risc d'allaus, ja que han entrat agafats de la mà en senyal del duel fraternal. Efectivament, Jornet ha entrat un pas per davant revalidant per quarta vegada consecutiva el títol de campió d'Espanya en cronoescalada. Jornet a marcat 1 hora 36 minuts i 10 segons, un menys que el seu company d'esforç, Marc Pinsach. El tercer al podi ha estat l'esquiador de muntanya aragonès de la Guàrdia Civil, Miguel Caballero, amb 1:40:00.

En dones el domini absolut l'ha ostentat Mireia Miró que des dels primers metres s'ha destacat com la primera dona imposant-se amb un temps de 1:51:16, el que ha significat ni més ni menys de 18 minuts d'avantatge sobre la segona al podi que ha estat la també catalana Gemma Arró amb 2:09:42. Tercera ha entrat l'esquiadora de Girona Tina Bes amb 2:11:22. D'aquesta manera, Miró ha revalidat per tercera vegada seguida el títol de campiona d'Espanya de cronoescalada augmentant el seu palmarès i emulant en les seves gestes a l'actual crac de l'esquí de muntanya de penínsular: Kílian Jornet.

Finalitza la Copa d'Espanya d'Esquí de Muntanya del Gran Premi Grifone

Aquesta prova tancava la Copa d'Espanya del Gran Premi Grifone en què els atletes guanyadors han estat Mireia Miró i Kílian Jornet. Miró ha guanyat en totes les curses del circuit (Sierra Nevada, Luz Ardident i Formigal) sumant 300 punts. Jornet s'ha imposat amb 285 punts ja que va vèncer a Sierra Nevada i Formigal i va ser segon a Luz Ardiden. En dones, les dues companyes de la selecció catalana de Miró han pujat al podi. Així Gemma Arró ha estat segona amb 257 punts i Naila Jornet ha entrat tercera cn 252 punts. En homes, el segon ha estat Javier Martín de la Federació Madrilenya amb 252 punts i tercer ha entrat l'aragonès Miguel Caballero amb 250.

Aquesta carrera, organitzada pel Club Pirineus -amb el suport de la FEDME, la FAM, Formigal, la comarca de l'Alt Gállego i l'ajuntament de Biescas- ha estat a més vàlida per Copa Aragonesa i primera cursa de la Lliga Popular d'Aragó 2010 celebrant així mateix el V Trofeu Comarca Gállego.

Homes General
1 JORNET BURGADÀ, KILIAN . POLIESPORTIU PUIGCER
2 PINSACH RUBIROLA, MARC . COLLA ESCURSIONISTA
3 CABALLERO ORTEGA, MIGUEL . GUARDIA CIVIL

Noies General
1 MIRÓ VARELA, MIREIA . U.E.C.
2 ARRÓ RIBOT, GEMMA . CENTRE EXCURSIONIST
3 BES GINESTÀ, CRISTINA . GIRONA CLUB ESQUI

Homes Junior
1 CARDONA COLL, NIL . CAMPRODPON ESQUI
2 ANDRÉS SABIDO, IGNASI . U.E.C.
3 ZAPATER BARGUÉS, GENÍS . C.E. LASEGARRA
Noies Junior
1 TORRERO RIONEGRO, BELEN . ALPINO MADRILEÑO
2 LEUNDALE ESNAOLA, MARIA . AITZGORRI
3 ÁLVAREZ DE CIENFUEGOS GA, LIS . AMADABLAM

Homes Cadet
1 SUMOZAS ARRIBAS, ÁLVARO . ALPINO MADRILEÑO
2 DOMÈNECH GUIX, ALEIX . C.E. OLOT
3 GARMENDI AGIRRE, ANDER . PADURA M.T.

Noies Cadet
1 IZARD FORRELLAD, ARES . C.E. LLEIDA
2 GARCÍA FARRÉS, MARTA . C.E. CALLDETENES
3 BALET CAIXACH, LAURA . UNION EXCURSIONISTA

La última prova del Campionat d’Espanya serà:
28 Març 2010 Campionat d’Espanya – Equips
POCA TRAÇA
VALL DE NURIA, GIRONA
Organitza: Centre Excursionista d'Olot
www.ceolot.org

Resultats: http://www.skimountaineering.org/RESULTS/2010/2010_02_14_Formigal.pdf