diumenge, 28 de febrer del 2010

Celebrada la 2ª edició de la cursa de la Lluna

IIa CURSA DE LA LLUNA. CRONOESCALADA POPULAR NOCTURNA AL PUIGMAL
Aquest darrer cap de setmana 268 persones van agafar el cremallera que pujava a Núria per viure la festa que el Centre Excursionista de Catalunya i Vall de Núria van proposar als amants de la muntanya. La cronoescalada popular al Puigmal amb esquís de muntanya prevista per dissabte al vespre es va veure truncada per les condicions meteorològiques, que van fer impossible l’ascensió. Dissabte al migdia va començar a ploure de 2.500m en avall desestabilitzant el mantell nival i augmentant el risc d’allaus, per tant, el comitè organitzador que va intentar seguir amb el recorregut inicial fins a l’últim moment, va haver de plantejar finalment una cursa per les pistes d’esquí de Vall de Núria, mantenint un desnivell superior als 800m.
Amb la neu humida i pesada els 188 participants de la cursa van haver de pujar 3 vegades un desnivell de 288m baixant sempre per la mateixa pista. Així, la cronoescalada es va convertir en una cursa tècnica on el canvi de pells i l’estat de la neu van posar a prova l’experiència dels corredors i van determinar el pòdium.

Finalment Joan Maria Vendrell del Esquí Club Camprodón va quedar primer arribant a la meta en 43’40’’ seguit del seu company de club en Pau Costa amb 44’18’’ i del guanyador de la cursa de l’any passat, Agustí Roc, amb 44’21’’. En fèmines, la primera en arribar va ser Pilar Quesada del Club Peñalara madrileny amb 1h02’11’’ seguit d’Anna Comet amb una diferència de poc més de 4 minuts i tercera fou Elisenda Genís de la Unió Excursionista de Vic amb 1h10’05’’.
Com a espectadors de la cursa, gaudint de la muntanya hivernal de nit i donant caliu i ambient les 73 persones que raquetes en mà van venir a la passejada van poder fer una petita volta per l’estació de Núria i van poder animar als corredors en pujades i baixades. Sense voler-ho, la cursa es va convertir en un espectacle visual molt atractiu per als espectadors, que veien passar els corredors amb els llums frontals a tota velocitat amunt i avall per tot Núria.