dimarts, 16 de març del 2010

La Pierra vista pel "Feliu"


Pierra Menta 2010. 4 podis catalans, increïble !!!!

Entre el 11 i el 14 de març s’ha corregut la cèlebre cursa de ski de munt més prestigiosa del mon, la Pierra Menta, amb 190 equips sortits, els millors del mon. Temps esplèndid, força fred i vent dalt dels cims, han permès de fer tots els itineraris prevists, sumant un total de més de 10.000 mts de desnivell (9700 segons l’organització i 10.300 segons els rellotges) en els 4 dies de competició. Com sempre, recorreguts plens de pales vertiginoses, crestes aèries, corredors drets, amples comes i complicades baixades enmig del bosc, i una gran quantitat d’espectadors-excursionistes dalt dels cims (quasi 4000 dalt del Grand Mont): Pierra Menta total !.

En Kilian Jornet ha tornat a fer historia i, fent equip amb el suís Florent Troillet, l’ha guanyat amb molta solvència, guanyant 2 etapes, tot i l’ensurt del 2n dia, quan en Florent va patir una caiguda molt forta que li va fer témer per la integritat de la cama i que els va fer perdre l’etapa per 12 segons després de dur un avantatge de quasi 4 minuts al darrer cim, el llunyà Mont Coin.

En noies, ha guanyat el potent e invencible equip italià Pedranzini i Martinelli (que diuen que es retiren) i en la seva primera aparició a la Pierra Menta, la Mireia Miró (UEC) ha aconseguit pujar al podi, al quedar segona fent equip amb la francesa Laetitia Roux. Han sigut les úniques que han apurat a les italianes, ja que van guanyar la etapa mítica del Grand Mont i han quedat a només 9 minuts de les 12 hores i 15 minuts emprades per les valtelineses, i les 3res eren a 1 hora i mitja. Mentrestant la jove Naila Jornet (Poliesportiu Puigcerdà) ha guanyat en la categoria “Espoir” quedant en la 9na posició de la General: Una altre gran èxit dels joves del planter del CTEM. A destacar l’excel·lent resultat de la Tina Bes del Girona Ski Club, qui junt amb la Patricia Althape, ha quedat 7na. i el del equip format per la Gemma Arró (GREC Cerdanya) i la Marta Riba del CEPobla de Segur que han quedat les 12nes d’un total de 19 equips femenins. També en noies podem treure pit !

En Marc Pinsach (C.Exc.Cassanenca), que feia equip amb el madrileny Javi Martin de Villa, també ha fet historia al quedar 8ens, la millor classificació d’un equip espanyol a la Pierra Menta en 25 anys.

El 1er equip català, Pau Costa i el incombustible Joan Mª Vendrell, en la seva 11ava participació a la PM, (tots 2 del Ski Club Camprodon) van quedar els 17ens, perseguits pels veterans Alfons Gaston (C.Exc.Manlleu) i Xavier Sadurní (C.Exc.Ripoll) que van quedar els 24ens.

A continuació, entre molts altres, hi havia els andorrans Manuel Pelegrina i Armand Jesus que van quedar els 30ens, Xavi Freixinet del Pedala.cat i Javier R. Bodas els 33ens, els andorrans Xavier Capdevila i Ferran Vila els 42ens, el ressuscitat Robert Guilera (ACE Bombers) i Jaume Guardia de cal Xec (Ski Club Camprodon) els 46ens, i els del Taga Team David Sala i Jordi Palomares els 48ens.

També es van classificar els equips formats per Marc Reixach (C.Exc.Olot) i Xavier Guillamó (U.Exc.Urgellenca), que van quedar els 69ns, el Carlos Villar i Joan Carlos Rosa (GC) 71ns, l’Aitor Otxoa i Balen Tolosa (Eusk) 78ns, Jorge Egocheaga i Jose Mª Lopez (Asturs) 89, Carlos Imirizaldu i Fermin Ilarregui (Eusk) 106ns, el Josep Llobera d’Albesa i Albert Savalls (A.E.Palafrugell) 136ns, Leonardo Iker i Arkaitz Irureta (Eusk) 146ns i Emilio Valle i Jose Mª Gonzalez (Asturs) 148ns.

També hi van participar, i que per diverses raons no es van poder classificar, els equips formats Gerard Garreta i Dani Terrissé (CE Pobla de Segur) (tormell petat l’últim dia), Frederic Pellicer (Lira Vendrell) i Jorge Alvarez (fixacions trencades el 1er dia), els Josebas Omarzabal i Tobar (cama trencada el 3r dia) i els madrilenys Jesus Retuerta i Santiago Sanchez (malaltia).

Pierra Menta Jeune:

Hi ha via 8 equips espanyols amb 10 nens del CTEM Cat, 3 del CTEM Madrid i 3 més dels Joves d’Euskadi. Pels nens, que van participar el dissabte a la llegendària ascensió al Grand Mont) i el diumenge a la Punta del Dard, els van reservar uns itineraris més propis de gent gran que de joves promeses, ja que el 1er dia van fer 1600 mts de desnivell i uns 1300 el segon, amb un parell de corredors d’alt nivell tècnic i unes baixades iguals que els grans. Van esbufegar molt i van aprendre encara més, però van gaudir dels mítics descensos i del ambient inigualable de la Pierra Menta. La sabadellenca Laura Balet amb la madrilenya Ester Alcalde van fer podi a la categoria Cadet. I repassant les classificacions, es pot veure l’excel·lent paper que hi van fer tots. Tenim el relleu assegurat !

Júnior femení (14 equips)
8. Ares Izard i Forrellad (C.Exc.Lleida) i Marta Garcia (C.Exc.Calldetenes).

Cadet femení
2. Laura Balet (UE Sabadell) i Ester Alcalde (CTEM Madrid)

Júnior masculí (27 equips)
6. Nil Cardona (Ski Club Camprodon) i Ignasi Andrés (UEC Anoia)

18. Genís Zapater (C.Exc.La Segarra) i Erlantz Gonzalez (Euskadi)
27. Jaume Ribot i Pere Salvador (UEC Barcelona)


Cadets masculina (18 equips)
7. Ander Garmendia (Euskadi) i Alvaro Sumozas (CTEM Madrid)

14. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Aleix Domènech (C.Exc.Olot)

17. Manuel Picon (CTEM Madrid) i Ander Sistiaga (Euskadi).