diumenge, 23 de febrer del 2014

3r OPEN VALL DE BOI

Aquest diumenge 23 de febrer s’ha celebrat a l’estació d’esquí ribagorçana de Boí-Taüll el 3r Open Vall de Boí d’esquí de muntanya després d’un ajornament per qüestions de calendari.

La competició, que formava part del circuït de curses open de la FEEC, constava de dos recorreguts de 1900 i 1400 metres de desnivell positiu respectivament i s’ha desenvolupat sota unes condicions meteorològiques i de qualitat de la neu idònies per a la pràctica de l’esquí de muntanya.

Els participants han coincidit en qualificar el recorregut de la cursa com a “espectacular”, amb fins a 5 pujades en el recorregut llarg, que combinava grans desnivells d’ascens amb esquís amb altres zones tècniques on era necessari l’ús de grampons, tot seguint un itinerari especialment dissenyat per a que els participants puguessin gaudir d’uns dels millors paisatges del Pirineu, ascendint fins el tuc de les Raspes Roies de 2750m d’alçada.

El guanyador en la categoria absoluta masculina ha estat l’esquiador de l’Ski Club Camprodon Genís Zapater, que ha realitzat el recorregut llarg en només 2h i 10 minuts. L’han acompanyat al podi Gerard Garreta del Club Esquí Pobla de Segur i Xavier Freixinet del Club Esportiu Pedala.cat de Balaguer a 3 i 8 minuts del guanyador respectivament.

Pel que fa a la categoria femenina absoluta, la guanyadora i única valenta que s’ha atrevit amb el recorregut llarg ha estat Marta Riba del Club Esquí Pobla de Segur que l’ha realitzat amb 2h i 37 minuts.

En la categoria junior el guanyador ha estat Abel Cuadench del Runners Berguedà, mentre que la segona posició ha estat per Sergi Lambea del Club Sant Cugat i la tercera per Guim Llort també del Berguedà.

Per la seva banda, els guanyadors en el recorregut curt han estat Gabriel Cogolludo i Pili Solé.


SUMMIT EVENTS