diumenge, 18 de desembre del 2011

3 VERTICAL SKI-PALLARS

Èxit de la 3ª Vertical Ski-Pallars

La Pobla de Segur, 17 de desembre de 2011

Aquesta tercera edició de la Vertical Ski-Pallars, que fins l’any passat s’anomenava Cronoespot, s’ha saldat amb un rotund èxit.

La cursa, que en aquesta edició ha sigut Campionat d’Espanya d’esquí de muntanya en la seva modalitat decronoescalada així com també Copa d’Espanya i Copa FEEC, ha sigut guanyada en la categoria d’homes pel campió del món Kilian Jornet (Club Poliespotiu Puigcerdà) en 19 minuts i 30 segons, seguit per Marc Pinsach (Colla excursionista Cassanenca) i Miguel Caballero (Guàrdia Civil de Muntanya).

En la categoria dones sènior, la primera posició ha sigut per Mireia Miró (Unió Excursionista de Catalunya) en 23 minuts i 38 segons, seguida de Marta Riba (Club Esquí la Pobla de Segur) i Maria Fargues (CE Pedalada.cat Balaguer)

Els primers classificats en les categories sub 23, en dones han sigut Naila Jornet (CP Puigcerdà), Katty Ozaeta (CE la Pobla de Segur) i Núria Tomàs (UEC-CTEMC).

I en homes Marc Pinsach (CE Cassanenca), Nil Cardona (SC Camprodon) i Ignasi Andrés (UEC Anoia).

En juniors, els primers han sigut: en dones, Marta Garcia (CE Calldetenes), Inka Bellés (CP Andorrà) i Ares Izard (CE Lleida). Homes, Oriol Cardona (SC Camprodon), Alvaro Sumozas (T Trágame) i Joan Reyné (SC Camprodon).

En cadets, les primers posicions han sigut per Laura Balet (UE Sabadell), Laura Gorina (UE Sabadell) i Amaia Martin (Ski Navarra), en categoria femenina, i en masculina per Aleix Domenech (CE Olot), Manuel Picon (Selección Madrileña) i Iñigo Martinez de Albornoz (Euskal Selekzioa).

A destacar la bona tasca organitzativa del Club d’Esquí de la Pobla de Segur – Millet i la bona col·laboració del’estació d’esquí de Portainé, sense la qual, aquesta edició de la Vertical Ski-Pallars no s’hauria pogut celebrar.

Els corredors han hagut de suporta temperatures de fins a 9 graus sota zero que amb vents de més de 50 km/h, que suposaven una sensació de fred de fins a 21 graus sota zero .

Tot i així, els atletes han elogiat l’esforç organitzatiu i, tot i que la manca de neu a la part baixa de l’estació ha limitat el desnivell total de la cursa a 450 metres, els participants han quedat molt satisfets.