dilluns, 10 de gener del 2011

Èxit català a la primera prova de la Copa del Món

Espectacular inici de la copa del món pels atletes catalans a la localitat francessa de Pelvoux (Êcrins). Victoria de Kilian i Mireia en senior femení, plata per Laura Balet i bronze per Aleix Domenech en Cadets.

El passat cap de setmana, 8 i 9 de gener, es va donar el tret de sortida a la Copa del Món d’esquí de muntanya individual, amb la disputa de dues curses (esprint i individual) a Pelvoux (massís dels Écrins, Alps francesos).

L’equip de la FEDME, majoritàriament integrat per esquiadors catalans, va començar amb força la Copa del Món i tant Kilian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà) com Mireia Miró (UEC Gràcia) van imposar-se en aquesta primera prova, sumant el temps tant de l’espectacular cursa esprint de dissabte com la individual de l’endemà. Als catalans van acompanyar-los al podi en categoria absoluta el francès William Bon i el suís Martin Anthamatten i la francesa Laetitia Roux i la suïssa Nathalie Etzensperger respectivament.

Jornet i Miró, doncs, actuals campions i subcampions de la Copa del Món, comencen amb força una temporada que es preveu apassionant, i que tindrà el seu plat fort el mes de febrer, amb la celebració del Campionat del Món a Claut (Itàlia).

La resta d’esquiadors de casa nostra desplaçats a Pelvoux també van tenir una actuació destacada. Així, en categoria sènior, Marc Solà (Ski Club Camprodon SE) finalitzà en 20a posició, Marc Pinsach (CE Cassanenca) fou 26è (4t en categoria espoir) i Nil Cardona 30è (7è en espoir). Malauradament, Gemma Arró (GREC Cerdanya) va haver d’abandonar la cursa per culpa d’un trencament en una bota.

D’altra banda, Marta Riba (Club d’Esquí La Pobla de Segur SE) i Naila Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE)també van participar en la cursa, tot i que van puntuar per la Copa de França (Riba va ser la 1a en aquesta competició).

Les categories inferiors

De notable hem de qualificar els resultats aconseguits pels nostres representants més joves en la prova inaugural de la Copa del Món. Així, Genís Zapater (Ski Club Camprodon SE), aconseguí una molt meritòria 5a posició en júniors masculí, al igual que Marta Garcia (CE Calldetenes), en júnior femení. Finalment, en categoria cadet, ressenyem la 3a posició d’Aleix Domènech (CE Olot) i la també 3a de Laura Balet (UE Sabadell).

Per últim, no podem deixar de mencionar que gairebé tots els esportistes ressenyats (els més joves, tots ells), pertanyen al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) de la FEEC, autèntic referent a nivell mundial en la formació, perfeccionament i tecnificació d’esquí de muntanya de competició. Moltes felicitats a tots ells!

Noticia extreta de la web de la FEEC (Informació elaborada per l'Àrea de Comunicació de la FEEC)