dissabte, 29 de novembre del 2008

Tot a punt per la crono de Pas de la Casa

El proper dissabte 13 de desembre el Club Pirinenc Andorrà organitza per 12a vegada consecutiva la Cronoescalada Nocturna d’esquí de muntanya del Pas de la Casa. La prova que compta amb la col·laboració del Comú d’Encamp i Grandvalira obrirà la temporada d’esquí de muntanya de competició als Pirineus i a Andorra. A més, el resultat serà puntuable per la IV Copa Cronoescalades FEEC i la 1a prova de la Copa d’Andorra 2008-09.
La voluntat del Club Pirinenc Andorrà és què la Nocturna esdevingui una cursa popular, accessible i segura per a tothom, a on es reuneixin d’una banda els competidors habituals de l’esquí de muntanya i de l’altre aquells que volen iniciar-se en aquesta disciplina.
La serp multicolor sobre el mantell blanc del Pas La prova presenta dos recorreguts possibles. El circuit A consta de dues pujades des de la base del telecadira de 4 fins al Coll Blanc amb 840 m de desnivell total, i el recorregut B és una pujada des de la base del telecadira de 4 fins al Coll Blanc amb 420 m de desnivell.
Divendres 12 es farà l’adjudicació de dorsals i establiment de l’ordre de sortida al Club Pirinenc andorrà que es publicarà a partir de les 22 h al web de l’entitat. Dissabte a les 17 h es procedirà al brífing previ a la cursa que començarà a les 17.45h amb la sortida del primer corredor, la resta sortiran successivament cada 30 segons. A les 20.45 h, acabada la cursa, hi ha previst el sopar de cloenda i posteriorment el lliurement de premis i sorteig de material.
Les inscripcions estan obertes fins els proper 10 de desembre o fins l’arribada al màxim de 130 participants. Poden fer-se personalment al Club Pirinenc Andorrà, per telèfon al 822847 o enviant un mail a clubpirinenc@andorra.ad incloent nom, cognom, data de naixement, club i federació. El preu és de 20 € i inclou els avituallaments, el sopar de cloenda, obsequi de la cursa, i participació al sorteig de material esportiu.
Les categories de competició seran quatre en l’apartat masculí (absoluta, veterans, junior i cadets) i tres en l’apartat femení (absoluta, veterans i junior/cadet). Hi hauran premis per els 3 primers classificats de la categoria absoluta i per al primer classificat de les altres categories que hagin realitzat el circuit A. A més, s’estableix un premi de 100 € per qui superi el crono d’una sola pujada, establert l’any 2007, en les dues categories -16 min 47 s en masculins i 21 min 30 s en femenins-.
Els participants hauran d’equipar-se amb material específic de la prova que consistirà en un parell de pells de foques, un frontal amb capacitat d’il·luminació de més de 20 minuts, dos peces de roba per la part alta del cos (tèrmica i mono), uns guants i el dorsal que s’haurà d’ubicar a la part anterior de la cama dreta.
Informació facilitada pel Club Pirinenc Andorrà