dissabte, 29 de novembre del 2008

El CTEMC es prepara a la Cerdanya


Un cap de setmana més, el del 22 i 23 de novembre, la Cerdanya i el fort vent van ser testimonis d’una nova sortida dels joves esportistes de l’Alt Rendiment Català (ARC) d’esquí de muntanya (Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya).
L'objectiu de la sortida es va centrar en el perfeccionament de la tècnica aplicada a la competició
El primer dia de la sortida, dissabte 22, tots els esportistes del CTEMC enfilaven la pista forestal de Vallcebollera per tal de dirigir-se cap a les proximitats del pic de Dòrria, on es va realitzar la tercera sortida del centre d’aquesta nova temporada. Tot i les inclemències del fort vent, els esportistes van fer una primera ascensió per tal d’acumular metres de desnivell en direcció al Pic de Dòrria.
Posteriorment i ja en cotes més baixes i resguardats pel bosc es van realitzar diferents circuits tècnics. Els joves de primer any tenien com a objectiu principal adquirir una bona tècnica tant en baixada com en pujada, i els esportistes més experimentats, que ja porten més anys formant part del programa ARC, el de perfeccionar i així buscar una eficàcia de la tècnica aplicada a la competició molt més acurada.
El segon dia els esportistes van realitzar un treball de voum i resistència
A primera hora del matí de diumenge, els esportistes es van desplaçar fins a La Molina, on després de fer un bon escalfament, es va realitzar un test de Freqüència Cardíaca màxima (FFmàx) per tal de comparar els valors obtinguts a les proves d’esforç realitzades a la Blume (Centre d’Estudis d’Alt Rendiment Esportiu) i poder-les constatar en el medi on es desenvolupen les competicions.
Una vegada més va quedar demostrat l’alt nivell físic i tècnic dels esportistes del CTEMC. Una cop finalitzat el test, els joves van reprendre l’activitat realitzant més circuits tècnics, tant en pla com en pujada, i fent transicions de canvis de pells i grampons, per tal d’acabar la jornada fent un treball més de volum i resistència.
Per acabar, cal destacar les felicitacions a la Mireia Miró i en Kilian Jornet, així com a tots els integrants de l’ARC d’esquí de muntanya (CTEMC), per la menció que els han atorgat en els Premis d’Honor de l’Esport Català.
Crònica facilitada per Arnau Anguera / Fotos Eli Genís