dijous, 4 d’abril de 2013

LA CERETANA SKI MUNTANYA


Ahir diumenge 31 es va disputar la 2ª edició de La Ceretana Ski Muntanya a la zona del Puigmal.
La climatologia va acompanyar als més de 60 esquiadors que van prendre la sortida a les 9h del matí al parquing de Les Planes de l’estació d’esquí del Puigmal.
La cursa que tenca el calendari català en format individual, va sortir per la pista del Prat de la Tossa, direcció Aiguaneix per sobre el Segre totalment cobert de neu aquest hivern, fins a la font de la ribera d’Err.
Allà es feia un gir cap a l’esquerra direcció al llom Oest del Puigmal del Llo on els esperava un tram a peu fins quasi al cim.
La primera baixada va transcórrer per una de les canals del Puigmal de Llo, amb bones condicions de neu, fins a l’Aiguaneix. Allà els corredors tornaven a posar pells i remuntaven per un dels tubs que els deixava a l’avantcim del Puigmal d’Err.
Baixada ràpida amb neu dura fins a la cabana de Les Planes pel costat del Segre i ultima pujada final de 100m de desnivell amb unes quantes conversions molt estètiques, que els deixava a pocs metres de l’arribada.
El guanyador va ser Oriol Cardona, seguit del seu germà Nil Cardona i en tercera posició Gerard Vila.
En noies victòria per l’andorrana Inka Bellés, seguida d’Anna Comet i la tercera plaça per la Marta Garcia.
En veterans primera posició per Joan Cardona, que arrodoneix un gran resultat en aquesta cursa per la família Cardona.
En cadets victòria per Sergi Lambea i en noies per l’Erola Bisquert.
És interessant observar que la majoria de corredors i corredores que van formar els pòdiums venien de disputar la setmana passada una gran Pierra Menta.
La percepció general és que va agradar el canvi d’ubicació de La Molina al Puigmal i poder traçar així una cursa molt més alpina.
L’intenció de l’organització és consolidar la cursa a la zona del Puigmal.