diumenge, 10 de febrer del 2013

CAMPIONATS MON SKI MUNTANYA PELVOUX 2013

Avui s'ha fet la 1a prova del Campionats del Mon de Ski Munt 2013 a Pelvoux, la de per equips.
Ambient molt fred, -19º a la Sortida amb 47 equips, 34 de nois i 13 de noies.
Per cert, fa dificil d'entendre, que en unes proves que es fan als Alps francesos (a tocar de Italia), només hi havia 1 equip de noies francés i un d'italià, mentres n'havia 2 dels USA, 2  d'Angleterra i 2 d'Espanya. I s'han quedat fora, candidates al Or noies com la Francesca Martinelli i la Roberta Pedranzini. I en nois, els unics que han ocupat les 4 places que permet la ISMF, només les USA i Anglaterra les han aprofitat. Els suissos i els francesos no 'senten com son tan ràcanos alhora de inscriure gent ........ serà per xovinisme i per calers ...........
En nois, han guanyat els mateixos que al Altitoy,els francesos William Bon Mardion i el nen Matheo Jacquemod, dels iltalians Manfred Reichegger i el "bello" Matteo Eydallin i tercer els francesos Xavier Gachet i el Sevennec, seguits de la revelació del Altitoy, el Davide Galizzi acompanyat per Lanfranchi. Els nostres, han quedat 7ns, Kilian Jornet i Marc Pinsac i 9ns el Marc Solà Poma amb el Miguel Caballero, molt be. Els andorrans, aquesta vegada han trencat la norma i han arribat amb 10 minuts de diferencia (Joan Vilana i Ferran Vila els 14ens i David Albós i Jordi Solé els 21ens).
En noies, increible la satisfacció de la jove francesa Axelle Mollaret, que ha guanyat fent equip amb la Laetitia Roux. I lo mateix ha passat amb la promesa Elena Nicolini fent equip amb la experimentada Gloriana Pellissier (que sempre va emb el buff de la Vall d'Aran 2004). Terceres les suisses Maude Mathys i la Gex-Fabry, seguides de la sempre riallera Marta Riba de la Pobleta i la Mireia Miró i setenes han quedat la Cometi de Vic i la Maria Fargues d'Almenar.
Es pot dir que ha estat una carrera marcada pel nivell dels "companys", ja que la classificació l'han marcat aquestos/es.
2260 mts desnivell pels voltans de les pistes del Puy de St Vicent, traçat bo i maco, amb un bon solet i una neu perfecte, com la que tenim ara al nord dels Pirineus, a Aran. Sortida i arribada al mig del poble. Molt be i contents.
Adjunt fotos dels fotografs oficials ACLASSER©G.BERTHOUD i meves.

Per més informació, remeneu per la web del ISMF, Skialper,  www.SportdiMontagna.com  i  www.ski-ecrins.com

Cronica facilitada per Feliu....