diumenge, 17 de gener del 2010

CRONONIU 2010

Oscar Roig i Gemma Arró guanyen la Crononiu de La Molina, i s’alcen amb el títol de Campions de Catalunya 2010 de cronoescalada d’esquí de Muntanya

Per segon any consecutiu l’estació d’esquí i snowboard de La Molina va acollir el dissabte dia 16 de gener el Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya en la modalitat de Cronoescalada.

140 corredors i corredores es van donar cita a La Molina per disputar aquest Campionat de Catalunya, que gràcies a la neu caiguda les últimes setmanes va poder tornar al seu traçat original, ja que després de 5 anys la prova va tornar a pujar fins al refugi del Niu de l’Àliga, al cim de la Tosa d’Alp a 2500m.

L’itinerari va sortir del peu del telecabina Alp2500, enfilant-se per la part més directa camí de la Tosa, travessant en part la pista Olímpica per endinsar-se al bosc i sortir directament a la part alta de la pista Barcelona i anar carenejant per la Comavella fins al cim del Tosa.

Un itinerari espectacular que va representar un gran esforç organitzatiu, i que va mobilitzar els experts en risc d’Allaus de la Molina, que unes hores abans del pas dels corredors, i per més seguretat, van fer caure de forma controlada les plaques de neu que amenaçaven caure en qualsevol moment.

La cursa

En categoria masculina es va viure una més que emocionant cursa entre els aspirants al triomf final, tant és així que al cim de la Tosa, i després de 830 metres de desnivell i 50 minuts d’intensitat màxima, la diferencia entre els dos primers classificats va ser tant sols de 5 segons. En aquest ajustat final Oscar Roig va imposar-se a Agustí Roc, segon, i a Marc Pinsach que va entrar tercer a poc més d’un minut del guanyador.

El veterà Alfons Gastón, setè de la general, va guanyar el títol de la seva categoria, mentre que Nil Cardona va alçar-se amb el triomf junior, entrant a meta en una sorprenent vuitena posició general, i a poc més de 3 minuts dels guanyadors, el que dona idea del gran potencial d’aquesta jove promesa del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Per la seva part Oriol Pellicer va guanyar en categoria Cadet, el recorregut dels quals era d’uns 600 metres de desnivell.

Pel que fa a les dones, Gemma Arró va tenir una cursa més plàcida i va entrar a meta vencedora amb un temps d’1 hora i 1 minut, tot revalidant el títol de Campiona de Catalunya. Quatre minuts desprès, i en segona posició, arribà Marta Riba, seguida de Cristina Bes, tercera. Anna Figuera va guanyar en categoria veterana, i Marta Garcia en Cadet.