dijous, 7 de febrer del 2013

TRAÇA MUGA 2013


COMUNICAT TRAÇA MUGA ESQUÍ ALPINISME 2013

La darrera setmana hem estat treballant de valent per deixar enllestit l’itinerari de la Traça Muga 2013. Un cop més ens hem adaptat a les condicions que presenta la muntanya per mirar de traçar un itinerari prou atractiu.

Aquest any, marcat per situacions de nord, hem hagut d’aprofitar sobretot cares sud i est que són les que presenten millors condicions per la pràctica de l’esquí, d’altra banda totes les zones baixes inclosses les pistes també estan en molt bon estat.

Finalment s’ha previst un itinerari que sortint des de l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa puja fins el cim d’estanyons i el baixa pel clot de la caülla. Des de la zona de pollineres es puja directament al pic de la barra i es baixa a l’arribada que coincideix també amb l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa. En total surten uns 1600mt D+ amb un total de 19 Km, la primera pujada té una estètica canal que s’equiparà i les dos baixades combinen tram inicial de canal amb comes i bosc. L’itinerari popular que també faran cadets i juniors, coincideix plenament al pic d’estanyons però talla des de pollineres directament cap a l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa, retallant el desnivell a 1000mt D+. Com a material obligatori específic caldrà portar grampons.


Segons informació de darrera hora d’aquest dijous matí, ha caigut prop de mig metre de neu nova, durant demà divendres i dissabte s’acabarà de decidir el traçat definitiu que coincidirà o no amb el previst segons les condicions en que trobem la muntanya. Segons  info meteo de darrera hora per diumenge matí donen cel seré, vent fluix de nord i ISO 0ºc a 1500mt, tendencia a partir de migdia a ennuvolar-se, augment del vent de nord i ISO 0ºC baixant a 900mt.