dilluns, 18 de febrer del 2013


DESTACATS CORREDORS DEL MUNDIAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA A LA 12a TRAVESSA INTERNACIONAL OPEN VALL FOSCA - MILLET
La Pobla de Segur, 19 de febrer de 2013.- Aquest dissabte dia 23 de febrer se celebrarà la 12a Travessa Internacional d’Esquí Alpinisme Open Vall Fosca - Millet. Hi participaran destacats corredors dels mundials d’esquí de muntanya com Mireia Miró, Marc Pinsach, la local Marta Riba, Miguel Caballero, Marc Solà i Nil Cardona, molts d’ells de la selecció catalana. Aquesta cursa està organitzada pel Club d'Esquí de la Pobla de Segur (CEPS), serà puntuable per la Copa Catalana FEEC-Millet i la Copa Euskal Herria. Hi participaran un total de 190 equips, és a dir, 380 persones, d’entre els que també hi ha equips andorrans, francesos i italians.
Participaran a l’Open Vall Fosca destacats corredors dels mundials d’esquí de muntanya com els espanyols: Mireia Miró, Marc Pinsach, la local Marta Riba, Miguel Caballero, Marc Solà i Nil Cardona, molts d’ells de la selecció catalana, el francès Tony Sbalby i la italiana Francesca Martinelli, que farà parella amb Mireia Miró.

L'itinerari concret de la travessa, que s’intentarà que sigui inèdit i alpí, encara s’ha d’acabar de decidir tenint en compte la innivació de la zona, el risc d'allaus i la meteorologia prevista. La cursa sortirà a les 9:00 h del Pla de Tuberia, sobre el poble de Capdella, i tindrà un desnivell d'uns 2.000 metres.

La rebuda dels corredors es farà el divendres dia 22 de febrer de les 18:00 a les 21:00 h a una carpa situada al poble de la Plana de Mont-rós i el briefing es farà a les 19:30 hores. La sortida de la cursa el dissabte serà a les 9:00 h des del Pla de Tuberia, sobre el poble de Capdella, i a la carpa de la Plana de Mont-rós a partir de les 13:00 h es servirà el dinar i es farà l’entrega de premis a les 15:00 h.

La travessa serà puntuable per la Copa Euskal Herria i la Copa Catalana FEEC-Millet d'esquí de muntanya.

Les categories de la 12a Open Vall Fosca seran: general, general femenina, general mixta, sub-23 (masculí i femení), júnior (masculí i femení), cadet (masculí i femení) i veterans. Els primers classificats es repartiran 2.000 € de premis en metàl·lic; també hi haurà premi especial a l'ascens i descens més ràpid, al club amb més participants i al participant més jove i més veterà.

Hi participaran un total de 190 equips, és a dir, 380 persones, d’entre els que també hi ha equips andorrans, francesos i italians. Degut al gran nombre d’interessats a participar a l’Open i que 190 equips és el màxim permès per l’organització, hi ha hagut equips que s’han quedat sense poder-hi participar.


Una mica d'història
L'any 1995 es va fer la 1a Travessa d'Esquí Alpinisme Pallars Jussà – Vall Fosca amb pocs mitjans i molta il·lusió. Hi van participar 42 parelles. A partir de llavors es va celebrar cada any, amb una aturada del 2000 al 2002, i des de l'any 2006 se celebra de forma bianual.

Els anys 1999, 2006 i 2008 es van aplegar 300 corredors, el màxim permès per l'organització, i va ser rècord de participants del sud d'Europa de curses de les mateixes característiques.

La Vall Fosca
L'Open Vall Fosca aplega més de 1.000 persones durant dos dies a la Vall Fosca entre corredors, acompanyants i organització, una vall on hi viuen tan sols unes 800 persones. La celebració d'aquesta travessa ofereix la possibilitat als visitants de conèixer la vall i dinamitzar el turisme a la zona. 

L’Open Vall Fosca està patrocinat per l’Ajuntament de la Torre de Capdella i l’Ajuntament de la Pobla de Segur,MILLET,  el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), entre d’altres.