dilluns, 28 de març del 2011

BOMBERS ORGANITZEN JABALI-TOIXO



La “jabalí toixó” es una cursa d’esquí de muntanya que des de fa uns anys, uns quants amics fan servir com excusa per reunir-se i riure una estona. Es tracta d’una cursa de relleus per parelles on, originàriament, el membre més fort de la parella “jabalí” començava la primera pujada i acabava la última, acumulant un total de tres pujades. El membre menys fort (toixó) de la parella només completava dues pujades. Aquest sistema de relleu va desenvolupar en algun “jabalí” una sorprenent i extraordinària habilitat per disfressar-se de toixó i així poder arrasar, però va resultar que, edició rere edició, no hi havia cap toixó coix i davant de la dificultat per distingir les dues espècies, aquesta edició, malgrat conservar el nom original, tothom serà senglar i completarà tres pujades.

També, un fet que s’ha repetit inexorablement totes les edicions, ha estat l’alta participació de GRAE’s, bombers, mossos d’esquadra... es per això que aquest any, des de la unitat GRAE la volem obrir a tothom relacionat amb el mon de l’emergència, però com que ens ho passem molt bé, no dubteu en portar els/les vostres amics/gues.

No espereu grans premis pels guanyadors ni regals pels participants, en aquesta cursa no hi ha vencedors ni vençuts, només, una “tropa” suant la cansalada i gaudint d’una jornada, que esperem, serveixi per conèixer nous companys i estrènyer més, si cap, els llaços dels que ja ho sou. Esperem que la muntanya ens concedeixi un excel·lent dia de primavera i, posats a demanar, una nevadeta no ens vindria gens malament.

Us hi esperem,

Unitat GRAE


PROGRAMA

ü09:00h a 09:30h.: Recepció, repartiments de dorsals i inscripcions d’última hora. Pàrquing Alabaus, La Molina.

ü09:30h a 09:50h.: Briefing

ü10:00h.: Sortida cursa

ü13:00h.: “entrega de premis”

ü14:00h.: Dinar (com que la inscripció es gratuïta, el dinar corre a compte dels participants)

REGLAMENT

üCursa de relleus per equips de 2 corredors.

üCada corredor haurà de fer 3 pujades i 3 baixades individualment entre 200 i 250 m de desnivell.

üLa sortida es farà conjuntament amb el primer participant de totes les parelles.

üEl cronòmetre es pararà a l’arribada de la sisena baixada.

üEl relleu s’efectuarà, un cop sobrepassada la línia d’arribada, amb el contacte físic de qualsevol part de l’equip dels membres de la parella.

üLes parelles podran renunciar a fer l’últim relleu acabant la cursa el mateix participant que l’ha començat.

üL’únic material obligatori es el casc i el dorsal.

CATEGORIES

Masculina

Femenina

Mixta

Veterans

INSCRIPCIONS

Gratuïtes. Gracies a la col·laboració de la Unió Excursionista Urgellenca, qui vulgui participar i no estigui federat podrà adquirir in situ, al preu de 5€, una assegurança per realitzar l’activitat.

Enviar nom, cognoms, sexe i data de naixement dels participants, així com el cos o entitat a la que pertanyen a: jabalitoixo2011@gmail.com o bé, el mateix dia de la cursa.