dilluns, 7 de febrer del 2011

Magnífics resultats dels esquiadors catalans a la Transcavallo

Dissabte 5 de febrer es va disputar la 28a edició de la Transcavallo (Belluno, Itàlia), la tercera cursa de la Copa del Món d’esquí de muntanya en categoria individual.

Una vegada més, la totalitat de l’equip de la FEDME desplaçat a la cursa transalpina va ser d’esquiadors catalans, encapçalats per Kilian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE) i Mireia Miró (UEC Gràcia). Van acompanyar-los Marc Pinsach (CE Cassanenca) i els juvenils Aleix Domènech (CE Olot), Genís Zapater (Ski Club Camprodon SE), Marta Garcia (CE Calldetenes) i Laura Balet (UE Sabadell).

Pel què fa a la cursa, Mireia Miró va guanyar de manera contundent, i es col·loca líder en la general provisional. Van acompanyar-la al podi la francesa Laetitia Roux i la suïssa Marie Troillet. En homes, el vencedor fou el suís Martin Anthamatten, que en la darrera baixada va poder desfer-se de Kilian Jornet (finalment segon). Completà el podi el francès Matteo Eydallin. Per la seva part, Marc Pinsach finalitzà en 16a posició (3r en categoria promesa).

Les categories inferiors

De notable hem de qualificar els resultats aconseguits pels nostres representants més joves a la Transcavallo, darrera prova de la Copa del Món per les categories juvenil i cadet.

Així, Genís Zapater, finalitzà en 15a posició en la cursa italiana en júniors masculí. Zapater, a la vegada, finalitzà en 4a posició de la general final. Marta Garcia es quedà a un pas del podi, finalitzant en 4a posició tant en la cursa com en la general final. En categoria cadet, ressenyem la 5a posició d’Aleix Domènech. El mateix Domènech finalitzà 3r en la general, mentre que Oriol Cardona (Ski Club Camprodon SE), absent a la Transcavallo, ha quedat en 10a posició de la general final. Finalment hem de destacar l'espectacular victòria de Laura Balet a la cursa, que a la vegada es va proclamar vencedora de la general final en aquesta categoria.

No podem finalitzar la crònica sense fer menció al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) de la FEEC, una de les millors fàbriques d’esquiadors de muntanya de competició del món, d’on en formen part tots els esportistes esmentats. Moltes felicitats a tots ells!