dilluns, 19 de gener del 2009

Última hora de la Traça Muga

L'itinerari d'esquí de muntanya tindrà un desnivell positiu d'uns 1700m aproximadament, segons les condicions de la muntanya d'aquest passats 18 i 19 de gener és puja al pic de la barra passant pel pas de la pera i una de les canals que accedixen al cim, aquesta part s'equipara amb cordes i és imprescindible l'us de grampons, desde el cim de la barra es baixa ple sud per la solana de la serra de Bescaran fins arribar a la cota 2280 aprox. d'aquí s'enfila cap al monturull passant pel coll amb la serra de la muria i cim per la carena sud. Del cim es baixa cap a claror (catalana) pel millor pas, es continua la baixada cap a la zona de la pista dels llacs de la pera, sobre pollineres, i d'aquí es remuntarà ple nord cap al cim de la barra que es baixarà per les pales est cap a pas de la pera, final per la pista marcada fins a l'arribada a l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa.
Pel que fa als populars podran gaudir d'un itinerari que escurça des del pic de la barra cap al control situat a la pista dels llacs de la pera. Hi hauran talls horaris estrictes tant al pic de la barra com al control de la pista dels llacs de la pera, sobre pollineres. Aquest itinerari s'ha resseguit i presenta condicions òptimes, de continuar aquestes condicions serà l'itinerari definitiu. Hi ha pensat un itinerari de reserva per condicions molt adverses a la zona del pic d'estanyons - claror.
Actualment la zona per on es faran les proves, gaudeix d'unes condicions de quantitat i qualitat neu força bones que possibiliten itineraris per la totalitat de les vessants dels cims.
Els primer díes de gener s'han caracteritzat per unes temperatures força baixes que han conservat la neu en totes les cotes. Durant aquests primers díes s'han succeit 2 episodis de neu dominats per situacions de llevant i amb absència de vent, aquesta situació ha augmentat el gruix entre 15 i 30 cm de neu nova segons les cotes que reposa sobre una superfície vella endurida i estabilitzada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei! El 5,6 i7 de febrer a la vall de Boi fem una festa en la que tambe hi ha una cronoescalada d'esquí de montanya. Si ho voleu posar tanbe tenim un blog festivalhivernal.blogspot.com
merci
Oriol Baró i Roger Lopez.