dijous, 1 de gener del 2009

El dia 25 arrenca la XXV Copa Catalana d’Esquí de Muntanya

El proper diumenge 25 de gener tindrà lloc la II edició de la Traça Muga, primera prova puntuable de la XXV Copa Catalana d’Esquí de Muntanya i organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca (UEU).
L’estació d’esquí nòrdic d’Aransa serà el lloc escollit per disputar la prova que començarà a les 8.30 del matí donant la sortida als participants de la Copa Catalana i també als que participin en la prova de caire popular de la Traça Muga. Les activitats prèvies a les curses com la formalització d’inscripcions i el brífing es faran el dissabte 24 de març a la sala Sant Domenec de La Seu d’Urgell. Acabada la prova sobre les 12.30 h es procedirà a l’entrega de premis i un pica-pica per tothom on també tindrà lloc el sorteig de regals entre els participants.
L’itinerari es definirà segons les condicions de neu existents 15 dies abans de la prova i comptarà amb un recorregut d’uns 1.500 m de desnivell positiu acumulat, amb 2 o 3 pujades i un tram més alpí on, segons les condicions existents el dia de la prova, s'equiparà i exigirà l'ús de grampons per garantir la seguretat dels participants. En tot cas hi haurà un tall horari de cursa que coincidirà aproximadament als 1.000 metres de desnivell positiu i que també servirà perquè els participants “populars” que vulguin, facin un circuit més curt i assequible.
Les inscripcions poden fer-se des del web de l’entitat, amb un cost de 24 € pels federats amb la modalitat D, la resta hauran d’obtenir una llicència temporal per poder participar. La inscripció inclou desplaçament gratuït en autobús des de la Seu d’Urgell fins Aransa per als qui ho vulguin i els 120 primers inscrits tindran una samarreta tècnica de màniga llarga d'obsequi.
L’allotjament podrà fer-se a través de Turisme Seu on els participants gaudiran d’un descompte especial, per contactar podeu trucar 973 351 511. Amb la cursa de la Traça Muga l’objectiu de l’organització és que la prova sigui una festa popular que uneixi a practicants d’esports hivernals com les raquetes de neu i l’esquí-alpinisme, ja que el mateix dia l’estació d’Aransa acull la segona prova de la Copa Catalana i del Circuit Català de Raquetes de Neu.

Informació facilitada per la Unió Excursionista Urgellenca