diumenge, 13 d’abril del 2014

VALLTER SKIMARATHON 2014
-        L'equip format per Nil i Oriol Cardona completen la cursa en només 3 hores i 45 minuts.
-        Les primeres en categoria femenina són Clàudia Galicia i Anna Comet, amb un temps de 4h 40min.
Camprodon, 12 d'abril de 2014.- Aquest dissabte 12 d'abril s'ha disputat la primera edició de La Molina-Vallter Skimarathon, la cursa d’esquí de muntanya de 40 km que uneix les valls de Cerdanya, Núria i Camprodon passant pel Puigmal, Noucreus i Bastiments. Per les seves característiques és una competició única i pionera al sud-oest d’Europa.
A les 7 del matí s’ha donat el tret de sortida de l’Skimarathon a la collada de Toses. El recorregut, que estava previst que comencés a la Molina s’ha hagut d’escurçar 7 km per manca de neu. Els 51 equips inscrits han hagut de fer els 5 primers quilòmetres corrent abans de trobar la neu i calçar-se els esquís.
L’equip format per la parella de germans Cardona ha liderat la cursa des del primer moment, ocupant la primera posició des dels primers metres fins creuar l’arc d’arribada a Vallter.
L’Oriol i el Nil Cardona han passat per Núria seguits de les parelles formades per Manuel Merillas i Antonio Blanco, i els veterans Alfons Gaston i Xavier Sadurní. En aquest moment s’ha donat la sortida de la cursa curta, que començava al mateix santuari de Núria i recorria els darrers 13 km del recorregut de l’Skimarthon.
Es pot dir que el Nil i l’Oriol han volat pel traçat ja que han completat la cursa amb un temps de només 3 hores 45 minuts. Les posicions al capdavant de la cursa no han variat al llarg del recorregut, i els segons a arribar han estat Manuel Merillas i Antonio Blanco amb poc menys de 4 hores. En tercera posició, i primers de la categoria de veterans, han arribat els incombustibles Alfons Gaston i Xavier Sadurní amb un temps de 4h 6min.
En categoria femenina l’equip vencedor ha estat la parella formada per les osonenques Clàudia Galicia i Anna Comet amb un temps de 4 hores 40 minuts. 7 minuts després ha arribat la parella Marta Riba i Marta Garcia. El podi femení l’han completat Mariona Aubert i Patricia Cabedo amb 6h 3min.
La primera parella mixta a creuar la línia d’arribada ha estat la formada per Michèle Lodge i Alain Moreno, que han fet la cursa en 5 hores i 12 minuts.
Baltasar Nadal i Marc Oliva han guanyat la cursa de 13 km amb un temps de 4 hores i 10 minuts.
La impressió general dels participants és que la cursa ha estat tot un èxit, que l’organització espera repetir l’any vinent, incidint en els aspectes que cal millorar i treballant per a que la cursa esdevingui una cita important en el calendari de les grans curses europees.

CAT. MASCULINA ABSOLUTA
1.     Nil Cardona. Oriol Cardona. 3h 45’ 38”
2.     Manuel Merillas. Antonio Blanco. 3h 58’ 32”
3.     Alfons Gaston. Xavier Sadurní. 4h 06’ 10”

CAT. FEMENINA ABSOLUTA
1.     Anna Comet. Clàudia Galicia. 4h 40’ 35”
2.     Marta Garcia. Marta Riba. 4h 47’ 15”
3.     Mariona Aubert. Patricia Cabedo. 6h 03’ 07”
Per a més informació:

Teaser de LMVSkimarathon 2014: http://vimeo.com/89384178