dimarts, 7 de gener de 2014

MARXA POPULAR NOCTURSA CAP D´ANY

CELEBRADA LA” 3ª MARXA POPULAR NOCTURNA D’ESQUI DE MUNTANYA DE CAP D’ANY”
A LA MOLINA

                  4 de gener, 17h50’, uns 60 valents es troben a la Pista Llarga de La Molina, suportant un aigua-neu, humit que els cala a tots, mentre esperen que els mes endarrerits acabin de recollir el seu dorsal i la bossa amb el regal, i (o) s’acabin d’equipar. L’organització mentrestant està acabant d’enllestir el marcatge de l’itinerari amb llumetes de colors per a senyalitzar correctament el camí, al temps que va refent les traces, doncs un xic mes amunt la nevada és intensa i les traces obertes i reobertes al llarg del dia s’han esborrat.
                  A les 6 de la tarda, es dona la sortida, unes 20 persones tot i haver-se inscrit han preferit quedar-se a casa vist el panorama, amb el temps que està fent.
                  L’itinerari, pensat per a tots els nivells però, i sobretot,  per a gent que es vulgui iniciar, i gaudir d’una sortida “especial” i diferent, comença pujant la Pista Llarga per seguir cap a  4 Camins, on a mitja pujada deixa la pista per endinsar-se per un camí en mig del bosc, desconegut per la majoria, que tot seguint les llumetes, com si d’un conte d’infants es tractés,  els porta al pla de sota la pista de Comella. Els primers en arribar-hi tenen al seu davant un caminet de llumetes de colors, que els porta a una de les diagonals que travessa des de Comella a la pista de Costa Rasa;  els que els segueixen, a mes de les llumetes tenen al seu davant una munió de llanternes frontals, que com un camí d’estels els va guiant en mig de la negror de la nit i la blancor de la neu nova dipositada i els flocs que incessantment van caient configurant un paisatge màgic que compensa la manca de visió de les llums de la vall que avui no podran veure.
                  Abans d’arribar al final de la diagonal, la ruta s’enfila fent ziga-zagues, pel bosc esclarissat que els protegeix del fort vent que bufa a l’altre costat del turó. Aquí, la nevada,  amb els flocs que cauen lentament dipositant al terra un gruix que es va acumulant i que  esmorteeix qualsevol so sota els esquís, dona una sensació de dolçor i serenor difícil d’explicar. Tothom gaudeix intensament d’aquests moments que compensen l’esforç que comporta anar guanyant alçada, amb continues llaçades  enmig dels avets curulls de neu. Poc després ja tenen al davant el restaurant de Costa Rasa, il·luminat, i només els manca fer una diagonal travessant la part alta de la pista de Costa Rasa, per arribar- Aquí però, comencen a deixar la protecció de la muntanya, i la violència del vent i la fredor es fan notar. Dos minuts, com a molt, i els espera una arribada amb banners i  torxes enceses, que el mal temps fa desmerèixer, convidant-los l’organització a entrar a l’abric del Restaurant on podran recuperar forces, i escalfar-se.
                  Un bon caldo calent, pa amb tomàquet i botifarra, els agraïments de rigor i un sorteig de regals que manté a tothom amb il·lusió fins al darrer moment, i sobre les 8 del vespre tots els participants inicien el descens per la pista de Volta a Muntanya Sagrada, amb neu fonda, a la llum dels frontals i amb un somriure d’orella a orella. No cal dir com van gaudir:  neu bona , seca, la pista per ells sols, i les rialles continuades de tots plegats, fins arribar a baix al peu del telecadira de Comella, on tothom s’acomiadava felicitant l’organització, del Club “La Molina Club d’Esports”  i desitjant-se un bon any, i un sincer “Fins l’any que vé”.

                  Que així sia.