diumenge, 29 de desembre del 2013

VIII CRONONIU (28-12-2013)



            Ahir 28 de desembre es va celebrar a l’Estació d’Esqui de Las Molina, la VIII CronoNiu, Cronoescalada d’Esquí de Muntanya, puntuable per a la Copa d’Espanya, i per a la Copa Mountain Series 6.0 de Ferrocarrils de la Generalitat i a la vegada Campionat de Catalunya de Cronoescaladas individual.

            Després d’un dia amb condicions canviant de temps, a les 17h30’ amb una climatología estable, es donava la sortida simultaniament de les categories Cadets i Junior Femení des de la part baixa del mur de la Pista Olímpica, i des de l’Estació inferior del Telcabina Alp 2500 per a la resta de categories, prenent la sortida un total de 131 corredors, dels mes de 170 que s’havien inscrit prèviament. Per a les categories cadet i junior femení, prèviament sobres les 5 de la tarda s’havia donat una sortida neutralitzada per així desplaçar-se fins al lloc de la sortida cronometrada. El desnivell total acumulat ha estat de 685 metres.
                        L’itinerari triat enguany, ha estat diferent de les darreres edicions, i aprofitant la innivació, s’ ha pujat pel cami´d’estiu, que fent ziza-zagues s’enfila fins mes amunt del Mur de la Pista Olímpica, per continuar posteriorment per la mateixa pista, passant pel Pla de la Corda, finalitzant totes les categories a l ‘Estació Superior del Telecabina, on els corredors es trobaven amb una espectacular arribada colmada de públic, que tot i l’important fred i el vent que feia en aquell moment, animaven als corredors en els darrers metres de la cursa, i que els feia treure forces d’on podien,  per arribar  i en alguns casos caure extenuats al terra un cop pasada la ratlla d’arrribada acusant el suprem esforç realitzat. La valoració d’aquest nou itinerari per part dels corredors ha estat d’excel.lent.
Cal dir que l’espectacularitat de l’arribada, i l’ambient regnant van recompensar als corredors, i molt en especial a les categories cadets i junior femení que per primera vegada compartien l’arribada amb els corredors mes grans i experimentats.
Just després de la també espectacular sortida, l’Estació de La Molina, havia posat en funcionament, el Telecabina Alp 2500 per permetre al públic assistir a l’arribada, i facilitar posteriorment el descens tant als corredors com als espectadors , evitant així els riscos que comportaría una baixada en plena nit .  Durant tota l’ascensió els corredors també han estat acompanyats de nombrós públic que s’havia desplaçat pels seus mitjans per animar-los, de manera que el recorregut es trobava ple d’espectadors que amb les seves llumetes creaven un ambient especial en aquesta mágica nit de la CronoNiu.
Just abans de l’entrega de premis, els corredors han pogut recuperar les forces en un berenar ofert per l’organització a les magnifiques instal.lacions del Self Service de l’Estació, i un cop acabada aquesta amb la presencia de les autoritats, s’ha realitzat un sorteig de regals per a tots els participants.

Els guanyadors de cada categoría, han estat els següents:

Categoria Cadets Femení: 1ª  Júlia Massaguer -  39’15”
                                             Maialen Uriz -       40’39”
                                           3ª Carla Martinez -     41’26”
Categoria Cadets Masculí: 1er Ernest López  -      31’55”
         2on Josu Martin  -      32’06”
                                            3er David Pérez  -      32’21”
Categoria Junior Femení:      Laura Balet   -      37’00”
                                             2ª Míriam Martinez- 37’55”
                                             3ª Erola Bisquert  -    38’49”
Categoria Junior Masculí: 1er Oriol Cardona –     36’02”
                                           2on Joan Reyné   -       37’30”
                                           3er Aleix Domenech -  38’49”
Categoria Sénior Femení   1ª Sophie Dusautoir -   41’12”
                                           2ª Claudia Galícia    -   42’26”
                                           3ª Marta Garcia      -    43’00”
El Campionat de Catalunya ha quedat de la següent manera:
            
Homes : 1er Marc Pinsach
                           2on Nil Cardona
                          3er Oriol Cardona
           
Dones:  1ª Claudia Galícia
                        2ª Marta Garcia
                       3ª Anna Comet
La Molina a 29 de desembre de 2013