dilluns, 16 d’abril de 2012

54 RAL.LI CEC ESQUI MUNTANYA

Crònica del 54è Ral·li d’Esquí de Muntanya del CEC

Diumenge 15 d’abril s’ha celebrat la 54ena edició del Ral·li d’Esquí de Muntanya del CEC. Des del principi els organitzadors vam tenir clar que s’havia de traçar un itinerari alternatiu per dos motius; la baixa innivació de la vall de Conangles així com les previsions de nevada intensa a la zona per la matinada del dissabte al diumenge. Aquests dos motius podien fer l’itinerari previst perillós tant per corredors com per la mateixa organització.

Així doncs el dissabte i aprofitant que l’estació d’esquí ja està tancada vàrem traçar un itinerari per la zona de Baqueira i Bacivers.

El recorregut proposat partia de la cota 1500 de l’estació, una primera pujada fins el Cap de Baqueira tot ascendint una curta canal situada a la dreta del tub Nere que es va assegurar amb cordes fixes. El decens per la pista Arias i el forapista Passarell fins els plans de l’Orri i d’aquí l’ascensió al Tuc de Bacivers pel bosc i la carena. El descens per la pala central fins la pista de la Reina i d’aquí fins la cota 1500.

En total 1750 metres de desnivell positiu i un recorregut al voltant dels 16,5 quilòmetres.

La nit del dissabte al diumenge es van complir tant les previsions de neu com meteorològiques i van caure entre 15 i 40 centímetres de neu recent a tot el recorregut. La matinada del diumenge l’itinerari es va retraçar totalment i a les nou del matí es va donar la sortida a la cursa. Es va anul·lar el descens pel Passarell per la gran quantitat de neu acumulada.

Volem donar les gràcies a tots aquells corredors que han vingut a córrer i que han confiat en l’organització del Ral·li del CEC tot i tenir unes condicions que a priori no ens eren gens favorables.

Antoni Massagué Palau

Director Ral·li CEC