dilluns, 24 de gener del 2011

La Copa del Món continua a Gavarnie

El passat cap de setmana, 22 i 23 de gener, es va celebrar a Gavarnia (Pirineus francesos) la segona cursa de la Copa del Món d’esquí de muntanya individual.

Com en la primera carrera de la temporada, l’equip de la FEDME va estar integrat majoritàriament per esquiadors catalans, al capdavant dels quals hi havia, lluitant per la victòria, els nostres millors esquiadors de muntanya: Mireia Miró (UEC Gràcia) i Kilian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE), vencedors de la primera cursa de la temporada.

Les condicions de la neu (dura), van fer que la cursa fos força accidentada. Així, Jornet, el gran favorit, va haver d’abandonar en patir una forta caiguda en una de les baixades, mentre que Miró, a pesar també de caure, va tenir més sort que el seu company d’equip i va poder acabar en 2a posició, just per darrera de la francesa Laetitia Roux i per davant de la suïssa Nathalie Etzensperger.

En homes, va imposar-se l’italià Matteo Eydallin, seguit pel francès William Bon Mardion i pel suís Martin Anthamatten. La resta d’esquiadors de casa nostra desplaçats a Gavarnia també van tenir una actuació destacada. Destaquem la 9a posició en categoria absoluta de Marc Pinsach (CE Cassanenca) i l’11a de Marc Solà (Ski Club Camprodon SE).

Les categories inferiors

De notable hem de qualificar els resultats aconseguits pels nostres representants més joves en aquesta prova de la Copa del Món. Així, Genís Zapater (Ski Club Camprodon SE), aconseguí una molt meritòria 4a posició en júniors masculí, lluitant fins el final per les posicions d’honor, al igual que Marta Garcia (CE Calldetenes), en júnior femení. Finalment, en categoria cadet, ressenyem la 3a posició d’Aleix Domènech (CE Olot) i la 5a d’Oriol Cardona (Ski Club Camprodon SE) i l'espectacular victòria de Laura Balet (UE Sabadell).

Per últim, no podem deixar de mencionar que gairebé tots els esportistes ressenyats (els més joves, tots ells), pertanyen al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) de la FEEC, autèntic referent a nivell mundial en la formació, perfeccionament i tecnificació d’esquí de muntanya de competició. Moltes felicitats a tots ells!