diumenge, 27 de desembre del 2009

La Molina es vesteix de gala per la Crononiu





L’estació d’esquí i snowboard de La Molina (Cerdanya) acollirà el proper dissabte 16 de gener el Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya en la modalitat de Cronoescalada per segon any consecutiu.

La prova, organitzada per l’Agrupació Excursionista Muntanya amb la col·laboració de l’estació d’esquí de La Molina, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, serà també la quarta prova de la V Copa FEEC de Cronoescalades de la FEEC, així com també el segon Campionat de Catalunya de Bombers i Policies.

La importància de la cursa garanteix la presència dels millors especialistes en la modalitat; ja està confirmada la participació del campió de la Copa del Món d’esquí de muntanya de 2009, l’imbatible kílian Jornet, que prendrà la sortida com a màxim candidat a la victòria final i proclamar-se campió de Catalunya. Jornet, però, no ho tindrà fàcil, i s’haurà de treballar la victòria amb rivals de la talla d’Agustí Roc, l’actual campió de Catalunya, o Marc Pinsach. El mateix cas passa amb Mireia Miró, la màxima favorita al triomf entre les noies; tot i això, de ben segur Gemma Arró intentarà defensar el títol que va obtenir en la passada edició.

La prova servirà, a més, per conèixer de primera mà l’estat de forma dels màxims exponents en aquest esport, de cara als Campionats del Món d’Esquí de Muntanya que s’han de celebrar a Andorra a principis de març.

Pel que fa a les inscripcions, ja estan obertes, i es poden fer a través del web de la FEEC.

Amb aquesta seran cinc les edicions de la Crononiu. Una competició que ja va ser prova oficial de la Copa Espanya, i que ara aspira a acollir una prova de la Copa del Món. El que demostra la confiança i capacitat organitzativa dels impulsors del projecte.

III Campionat de la Molina de Relleus x 3
Ja al vespre, i un cop acabada la Crononiu, se celebrarà aquesta curiosa competició, força espectacular i vistosa. Una prova, integrada dins el calendari d’opens de la FEEC, que tindrà lloc al voltant de l’Estadi i serà d’inscripció gratuïta. La sortida serà a les 17.30 h des del telecadira Cap de Comella.

L’estació d’esquí de la Molina, amb molts anys d’experiència en l’organització de competicions, ofereix les màximes garanties d’èxit esportiu. I per si calgués, desenes de canons de neu artificial que asseguren una innivació immillorable pel desenvolupament de la prova, a més d’un nombrós nombre de recursos humans.

Dades tècniques de la Crononiu

  • Lliurament de dorsals: el mateix dissabte de 12 a 14 h al Telecabina Alp 2500 de la Molina.
  • Lloc de sortida i arribada: Telecabina Alp 2500.
  • Hora de la sortida: 15 h (sortida en massa).
  • Hora d’arribada prevista del primer corredor: 15.45 h (cim de la Tossa d’Alp).
  • Horari tancament de control: 17 h (cim de la Tossa d’Alp).
  • Itinerari previst: Telecabina Alp 2500 (1.700 m) - Dues estacions - Tosa d’Alp.
  • Desnivell positiu acumulat: 830 m
  • Telèfon de contacte: 619 888 618
  • Director de la cursa: Oriol Montero.
  • Lliurament de premis: a les 19 h al peu del telecadira Cap de Comella. Sorteig de material i botifarrada.