dimarts, 12 de maig del 2009

Benasc acull la Trobada Intercentres 2009 d’esquí de muntanya




Un any més, dels dies 1 al 3 de maig es va celebrar la trobada anual dels Centres de Tecnificació d’Esquí de Muntanya (Intercentres) de l’estat espanyol. En total han participat 42 esportistes provinents dels Centres de Tecnificació de Madrid, el País Basc, Aragó i Catalunya.
La trobada s’ha celebrat a la localitat de Benasc i els esportistes han residit a l’Escola de Muntanya de Benasc. Els membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanyes de Catalunya (CTEMC) participants a la trobada van ser els següents: Nil i Oriol Cardona (CE Banyoles), Oriol i Jordi Pellicer (La Lira Vendrellenca SE), Ares Izard (CE Lleida) i Laura Balet (UE Sabadell).
El mateix dia 1 de maig ja van començar les activitats pels esquiadors, i no van parar fins al darrer moment. El programa constava en realitzar sortides d’esquí de muntanya pels matins i sessions teòriques per la tarda, com ara “la seguretat i les allaus a la muntanya” i “la importància dels estiraments”. El divendres tot el grup es va desplaçar fins al pàrquing d’Ampriu (Cerler), on es va assolir el pic del Basibé.
L’endemà dissabte, una part del grup va fer el cim de la Maladeta Oriental i l’altre part va arribar fins al coll d’Alba. Posteriorment tots dos grups van baixar pels corredors de Paderna fins arribar a l’Hospital de Benasc.
El diumenge, tots els components dels diferents centres de tecnificació es van desplaçar fins a la vall de Literola, on es va assolir la carena que arriba fins al pic d’Estós. A continuació, un magnífic descens va posar fi a la Trobada Intercentres 2009.
Cal destacar el bon ambient i cohesió entre tots els participants, a banda, és clar, de treballar elements tècnics propis de l’esquí de muntanya, l’esport que ens uneix a tots.

Crònica d’Arnau Anguera, fotos de Joan Cardona.