dilluns, 11 de març del 2013

COPA MON ESQUI MUNTANYA ANDORRA " FONT BLANCA"


LA CURSA VERTICAL
Dissabte se celebrà en l'entorn del domini esquiable d'Arinsal la cursa vertical, amb un recorregut pels sèniors de 580 metres de desnivell positiu i una pendent constant des de la sortida fins a l'arribada, situada al port Negre. Els italians Damiano Lenzi (22:29) i Gloriana Pellissier (27:25) van ser els més forts en aquesta jornada, acompanyats al podi pel francès Bon Mardion i el també transalpí Pietro Lanfranchi en homes i per l'andorrana Sophie Dusautoir i la suïssa Maude Mathys.
Magnífics van estar en aquesta prova els catalans Marc Pinsach (CE Cassanenca), 8è; Nil Cardona (Ski Club Camprodon SE), 23è absolut i 8è en la categoria espoir; Alba Xandri (AE Mountain Ruinners del Berguedà), 8a; o la jove Marta Garcia (CE Calldetenes), 13a absoluta i 3a en la categoria espoir. Fantàstica també Erola Bisquert (UE Vic), que es va proclamar campiona en la categoria cadet. O Abel Cuadrench (AE Mountain Runners del Berguedà), 5è cadet masculí. Finalment, els nostres millors júniors van ser Laura Balet (UE Sabadell), 5a; i Joan Reyné (Ski Club Camprodon SE), 10è.
LA CURSA INDIVIDUAL
Ahir diumenge va ser el torn de la cursa individual, aquesta vegada amb protagonistes francesos. Sobre un traçat de 17 quilòmetres, on els sèniors van haver d'afrontar 5 pujades i baixades que sumaven 1.920 metres de desnivell positiu en l'entorn d'Arcalís, en aquesta ocasió els més forts van ser William Bon Mardion (1:34:27) i Laetitia Roux (1:53:16). Un itinerari, al qual van afrontar-se 300 esquiadors, amb 2 trams a peu, en un entorn d'alta muntanya espectacular. El francès Matheo Jacquemoud i l'italià Matheo Eydallin en homes i Glorian Pellissier i Maude Mathys en dones van completar el podi sènior tant en categoria masculina com femenina. Marc Pinsach va tornar a ser el nostre millor esportista classificat en la categoria absoluta, 15è, mentre que Marta Garcia va repetir la 3a posició en la categoria espoir. Pel què fa als nostres representants, Erola Bisquert va repetir victòria en la categoria cadet. En definitiva, un excel·lent cap de setmana d'esquí de muntanya magníficament organitzat per la Federació Andorrana de Muntanyisme, que a més a més tindrà el privilegi d'organitzar els Campionats d'Europa de l'any que ve, tal i com va comunicar el seu president, Pere Iscla, el passat dissabte.
A falta tan sols d'una prova (Noruega, 13 d'abril), la general de la Copa del Món està encapçalada pels francesos Laetitia Roux i William Bon Mardion. La primera amb una clara avantatge respecte la resta de rivals i el segon amb un petit marge de punts respecte el seu compatriota Jacquemoud. Noruega, doncs, dictaminarà sentència en una edició de la Copa del Món un xic descafeïnada per l'absència en vàries de les seves cites d'esportistes de la talla de Kilian Jornet (actual campió) i Mireia Miró (subcampiona).


Informació elaborada per l'Àrea de Comunicació de la FEEC