dissabte, 29 de desembre del 2012

VII CRONONIU CAMPIONAT D´ESPANYA CRONOESCALADA 2013


Avui dissabte 29 de desembre s’ha disputat a l’estació d’esquí de la Molina (Cerdanya)  el Campionat d’Espanya de cronoescalada, en el marc de la setena edició de la Crononiu, organitzada per La Molina Club d’Esports SE
El tret de sortida de la cursa, que també ha puntuat  per la Copa Catalana de curses verticals de la FEEC, s’ha donat a les 17.30 hores des del peu del telecabina Alp 2500 de la Molina.
Els corredors han hagut de superar 830 metres de desnivell positiu (la categoria sènior, sub-23 i veterans) i 446 metres pels júniors i cadets en un traçat que s’ha hagut de fer tot per pista i que combinava trams força plans –els primers metres- amb autèntics murs.
Amb un nivell de participació altíssim,els esquiad ors de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya i del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muuntanya de la FEEC han destacat d’allò més. Així, en categoria masculina, el gran favorit, Kilian Jornet (CP Puigcerdà SE) ha revalidat un any més el títol de la categoria absoluta, seguit per Marc Pinsach (CE Cassanenca) i Miguel Caballero. Quart i cinquens han estat els també catalans Genís Zapater i Nil Cardona, ambdós de l’Ski Club Camprodon, que s’han proclamat campió i subcampió de la categoria promeses (sub-23).
Pel que fa a la categoria femenina, la principal favorita, Mireia Miró (UEC Gràcia), vigent campiona d’Espanya de l’especialitat, no ha pogut revalidar el títol, que ha anat a parar a mans de l’especialista en esquí de fons Laura Orgué (UE Urgellenca). Segona en la cursa ha estat l’andorrana Sophie Dusaitoir, mentre que Miró ha entrat en 3a posició, proclamant-se subcampiona d’Espanya. Gemma Arró (CE Cerdanya-GREC) ha arribat a la meta en 4a posició com a esportistes més destacades de la Selecció Catalana. Marta Garcia (CE Calldetenes), per la seva part, s’ha proclamat campiona d’Espanya de la categoria sub-23, metre que Alfons Valls (GE Manlleu) i Marta Riba (CEPS) han fet el mateix en la categoria de veterans.
En júniors, victòria també catalana per Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), seguit per Aleix Domènech (CE Olot) i Joan Reyné (Ski Club Camprodon SE), mentre que Laura Balet (UE Sabadell) ha estat 2a i Eva Magret (Ski Club Camprodon SE) 5a.
Finalment, en la categoria cadet, Guillem Danés (CE Sant Celoni) ha estat 3r, mentre que Erola Bisquert (UE Vic) i Jana Vila (UE Urgellenca) han estat 1a i 3a respectivament. Un total de 18 podis pels esquiadors de la Selecció Catalana en totes les categories!
Ara el següent objectiu tant de la Selecció com del CTEMC és el Campionat d’Espanya individual, que es disputarà a la vall de Boí el 20 de gener, aperitiu de la cita més important de la temporada: els Mundials de Pelvoux (França), on esperem que els nostres representants ho segueixin fent tant bé com fins ara. Per talent i treball segur que així serà. Moltes felicitats!







CLASSIFICACIONS




1 comentari:

Unknown ha dit...

Des del meu llit del dolor, a on puc trobar les classificacions ?
Felicitats a tots i la benvinguda a la bi-guanyadora de la Cuita el Sol !