dilluns, 19 de març del 2012

La Pierra !


La 27a edició de la Pierra Menta ja té guanyadors: les parelles d’esquiadors transalpins formades per Lorenzo Holzknecht i Manfred Reichegger en homes i Roberta Pedranzini i Francesca Martinelli en dones.

La cursa d’esquí de muntanya més prestigiosa del món, celebrada en l’entorn d’Arêches-Beaufort (Alps francesos), ha complert novament les expectatives. El considerat Tour de França de l’esquí de muntanya, amb 4 etapes (del 15 al 18 de març) i aquest any més de 10.000 metres de desnivell positiu pels més de 200 equips de la categoria absoluta i 2.500 metres positius i dues jornades (dissabte i diumenge) pels júniors i cadets.

En contraposició amb el domini dels equips catalano-francesos en l’edició de l’any passat (amb victòries per Mireia Miró i per Kilian Jornet), enguany la cursa en bona part ha estat marcada per l’absència de la barcelonina, que no ha volgut forçar la recuperació de la lesió que va patir a finals de l’estiu, i per la participació de Jornet (CP Puigcerdà) formant parella amb el també català Marc Pinsach (CE Cassanenca). I tot i que el cerdà no ha pogut repetir victòria, sap a glòria la setena posició de l’equip format per ell mateix i per Pinsach.

Pel que fa a la cursa, en categoria masculina van completar el podi els italians Denis Trento i Matteo Eydallin (a 3 minuts i 20 segons dels vencedors) i la parella franco-italiana formada per William Bon Mardion i Pietro Lanfranchi (a 4:27). A la 7a posició de Pinsach-Jornet cal sumar els bons resultats aconseguits pels nostres esquiadors, que en aquesta cursa han format part de la Selecció Catalana de la FEEC: Marc Solà (Ski Club Camprodon SE) i Nil Cardona (Ski Club Camprodon SE), 24ensla 35a de Pau Costa (Ski Club Camprodon SE) i Jordi Palomares (CP Puigcerdà) o la 56a de Gerard Vila (CEiEG) i Ignasi Andrés (CE Uecanoia) i quarts de la categoria espoir.

En dones van completar el calaix la parella franco-suïssa formada per Laetitia Roux i Sèverine Pont-Combe (a 3 minuts de les vencedores) i les suïsses Mireille Richard i Gabrielle Magnenat. Per la seva part, les catalanes Marta Riba (CEPS) i Anna Comet (UE Vic) han aconseguit una fantàstica 6a posició, mentre que Naila Jornet (CP Puigcerdà), formant parella amb la francesa Laurence Hoffman, ha acabat en 9a posició.

ELS ESQUIADORS MÉS JOVES TAMBÉ BRILLEN
Durant dissabte i diumenge també es va celebrar la Pierra Menta reservada als equips júniors i cadets. D’entre tots els participants catalans, tots ells membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de la FEEC (CTEMC), qui va obtenir un millor resultat fou Aleix Domènech (CE Olot), que formant parella amb el madrileny Manu Picón va aconseguir la plata en la categoria cadet masculina. En cadet femenina Laura Gorina (UE Sabadell) i la navarresa Amaia Martin van finalitzar quartes. I en júniors, excel·lents Marta Garcia (CE Calldetenes ) i Laura Balet (UE Sabadell), quartes; Ares Izard (CE Lleida) i l’andorrana Inka Bellés, sisenes; i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon SE) i el madrileny Álvaro Sumozas, vuitens.

A més a més de la selecció d'altres equips catalans també han disfrutat i patit d'aquesta gran cursa.

5.- RIBA CARLOS Marta / COMET PASCUA Anna

9.- JORNET BURGADA Naila / HOFFMAN Laurence


7.- JORNET BURGADA Kilian / PINSACH RUBIROLA Marc

24. SOLA PASTORET Marc / CARDONA COLL Nil

35. COSTA PAIRO Pau / PALOMARES ADAM Jordi

45.- RODRIGUEZ BODAS Javier / FREIXINET ESPINOSA Xavier

56.- [4ts. espoirs] VILA FERRER Gerard / ANDRÉS SABIDO Ignasi

62.- GARRETA Gerard Garreta / TERRISSE Dani

76.- PALACIO SANZ Jorge / SALA TUBERT David

124.- FARRIOL Ricard / VALLADARES Jonathan

134.- SERRAL SOLER Père / ARILLA Axel

145.- VENDRELL Joan Maria / GOMEZ Rafa

156.- LLOBERA Josep / LLOVICH JOSEP


No vam poder finalitzar la cursa per lesió els equips formats per:


GUARDIA CROS Jaume / PLANA SUBIRANA Pere

BALET VILASECA Manel / SALAMO COMA Miquel


Felicitats a tots ells!