dimarts, 12 d’abril del 2011

53è Ral•li Internacional d’Esquí de Muntanya del CEC

Aquest cap de setmana s’ha tancat la Copa Catalana d’esquí de muntanya amb la 53ena edició del Ral•li del CEC. Prova que també ha puntuat pel trofeu Petits Pirineus i per la Copa Aran.

Continuant amb el format tradicional d’oferir tres itineraris per a que cadascú pugui escollir el que més s’adapti al seu nivell, volem acollir a tothom. Enguany ens varem proposar arribar als 3000 metres de desnivell però les condicions de neu i calor només ens van permetre traçar un itinerari de 2650 metres.

A les set del matí de diumenge es va donar la sortida de l’itinerari 3000 i 2000 i a dos quarts de vuit la de l’itinerari 1000 i Petits Pirineus. En total 125 corredors.
A causa de la fosa de neu dels darrers dies la primera pujada va tenir un inici de 500 metres de desnivell a peu fins sota el Port de Rius. A partir d’aquí l’itinerari ja va prendre forma d’esquí de muntanya amb l’ascensió al Tuc de Sarrahèra, Tuc del Port de Rius i Tuc de Conangles. En total 5 pujades i 5 baixades amb tres trams de canal a peu. Per acabar, el ja tradicional descens del Port de Conangles que es trobava en unes condicions prou bones.
La boira acompanyà els corredors en alguns trams del vessant Nord, fet que sens dubte els va protegir d’una calor que es preveia sufocant. Tot i així el fort gradient d’humitat de la neu va donar més d’un mal de cap als corredors.

En categoria masculina els guanyadors van ser el trio format per l’Alfons Gaston, en Jordi Palomares i en Marc Solà que acompliren el recorregut en 3h 13’ 25’’. Les fèmines guanyadores foren la Tina Bes i la Marta Riba amb un temps de 3h 54’ 03’’.
Moltes felicitats als guanyadors i a tots els participants.