dimarts, 7 de desembre del 2010

3era trobada de la selecció catalana d'esquí de muntanya
















El passat dissabte dia 4 de desembre ,la selecció catalana d'esquí de muntanya va fer una tercera trobada per fer un entrenament conjunt i acabar de perfilar definitvament aquesta temporada que comença el proper dissabte 11 de desembre amb la crono de Vallter. La zona escollida per sortir a lliscar a 15sota zero va ser el Pic de la Mina, sortint des del poble de Porta.
Per començar, es va recordar el nou protocol de comprovació d'Arva en grups grans y la necesitat de dur a muntanya material de seguretat adient, pales amb mànec i que facilitin cavar, sondes robustes amb cable d'acer i un mínim de 2,40mt aconsellant les de 3,00mt. i Arves de tres antenes digitals, si be en aquest cas el més important és saber utilitzar l'arva personal.,...i vam estar enraonant de l'encert del canvi de reglament d'aquest any que obligarà a portar una pala amb mànec més adient per cavar en casos d'accident.

La pujada, suau i bona part per les pistes d'esquí de Porte Pymorens. La baixada, una mica més tècnica, es va iniciar a peu per la cresta sud del cim, on es va equipar un pas amb corda fixa que donava accés a una pala de neu en condicions optimes.

El primer tram de descens amb esquís va ser excelent, tot i que era factible tocar alguna pedra al estar la neu molt freda. Després va venir la sorpresa, amb el desencademant d'un allau de placa de dimensions considerables, afortunadament no va atrapar a ningú i ens recordava que a muntanya cal estar alerta, dur el material bàsic de seguretat (arva, pala i sonda) i extremar les mesures de seguretat amb una bona lectura del terreny nevat.

La segona pujada es va fer cap a Fontfreda, per acabar d'estovar les cames.

Així doncs la selecció i les organitzacions ja estan preparades per començar una bona temporada.