dijous, 20 de maig del 2010

Intercentres 2010 d’esquí de muntanya


El passat cap de setmana, 15 i 16 de maig, la FEDME va organitzar a Benasc (Osca) l’habitual trobada anual dels centres de tecnificació de les diferents federacions de muntanya de tot l’Estat, amb un total de 33 participants, entre les quals hi va haver una representació dels esportistes del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) de la FEEC.

Els joves esquiadors catalans que van assistir a Benasc van ser: Nil Cardona (Ski Club Camprodon SE), Andreu Sarrà (Club Esquí Berguedà SE), Martí Sarrà (Club Esquí Berguedà SE), Lis Álvarez (Club Poliesportiu Puigcerdà SE), Marta García (CE Calldetenes), Joan Requeno (UE Sabadell), Ares Izard (CE Lleida), Sergi Artís (UEC Cornellà) i Laura Balet (UE Sabadell).

Intercentres 2010

Un cop acabada la temporada de competicions, l’objectiu de la trobada d’Intercentres és que els diferents esportistes dels centres de tecnificació interactuïn entre ells, creant un vincle d’amistat i bon ambient, amb la formació i la pràctica de l’esquí de muntanya.

Seguint el programa establert, el dissabte al matí es va realitzar una sortida d’esquí de muntanya per la zona de d’Ampriu (Cerler), on les recents nevades van fer gaudir de valent als participants. Per la tarda, es va fer una sessió teòrica referent a les allaus; per la nit es va practicar la recerca amb ARVA; tot plegat va acabar amb una espectacular competició nocturna.

L’endemà diumenge, la intenció del grup era desplaçar-se a la Besurta; però l’accés era complicat per la recent nevada i es va decidir tornar altra vegada a Ampriu, a la zona del Bassibé. Es van treballar diferents elements tècnics del protocol de recerca d’allaus, així com primers auxilis i gramponatge en aresta. Durant el dinar de cloenda, una trucada de Kílian Jornet (l’actual campió de la Copa del Món d’esquí de muntanya i membre del CTEMC) comentant la seva victòria a Zegama va posar el colofó a dues jornades intenses d’esquí de muntanya.

El CTEMC té el punt de mira en el dissabte 29 de maig, data d’una jornada de portes obertes que tindrà lloc a la Cerdanya. Esperem la participació de molts joves interessats en l’esquí de muntanya.

Informació facilitada per Arnau Anguera (CTEMC)